slusaonica01
livestream01
  • calc

Radio Pag Izgradnja rotora u zavrsnoj fazi

Radovi na izgradnji rotora na državnoj cesti D-106, kod predjela Sveta Jelena u Pagu, ulaze u završni dio. Središnji dio rotora osposobljen je za promet, a iduća dva mjeseca, koliko je ostalo do planiranog završetka radova, uređivat će se spojevi rotora s cestom koja vodi prema Starom gradu, s jedne strane, i ceste koja vodi prema Lokunji, s druge strane, dovršit će se ogradni zidovi, postaviti rubnjaci i prometna signalizacija.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Ciscenje podmorja u Simunima

U ACI marini "Šimuni" i u kampu "Šimuni" na Pagu provedene su akcije čišćenja podmorja. Tijekom provođenja akcije izvučena je veća količina otpada, a podmorje je gotovo u potpunosti očišćeno. U ACI marini "Šimuni" navode da će se akcije čišćenja podmorja nastaviti provoditi na području Šimuna i ostatka otoka Paga, kako bi se naglasila poruka o važnosti razvijanja ekološke osviještenosti, očuvanja podmorja te brige o moru i okolišu.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Otok Pag u umjetnickom projektu o suhozidima

Otok Pag bogat je suhozidnom gradnjom, a udruga "Suhozid" iz Općine Kolan prva je na otoku počela sa zaštitom, ali i obnovom suhozida. Procjenjuje se kako na otoku Pagu ima oko tisuću kilometara suhozida i po tome je otok Pag jedno od najbogatijih područja takvog načina gradnje u Hrvatskoj. Suhozidi su se uglavnom gradili kao oznaka granice između posjeda većinom na pašnjačkim, a dijelom i na poljoprivrednim površinama.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Paski sajam ostaje na Lokunji

Nakon što je ponovno počelo održavanje Benkovačkog sajma, održan je i Paški sajam s izlagačima iz Benkovca. Paški sajam održavat će se na Lokunji, a ne na novoj tržnici kod Macela.
"Sajam će se i dalje održavati tamo gdje je bio i prije, jer će se uz novu tržnicu graditi autobusni kolodvor, tako da na tom području neće biti dovoljno mjesta za sajam," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Paški sajam održava se svakog 11. dana u mjesecu, dan nakon Benkovačkog sajma.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Radovi na sustavu odvodnje u Pagu

Komunalno društvo Pag izvodi radove na izgradnji 175 metara nove trase odvodnje na predjelu Blato u Pagu. Na taj način na sustav odvodnje spojit će se dvadesetak novih korisnika. Radove financira Komunalno društvo Pag iz svojih vlastitih sredstava, a cilj je korisnicima pružiti što kvalitetniju uslugu. Radovi će biti završeni do kraja tjedna.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Ordinacija dr Prtoric Pag

Ordinacija DZ OM u kojoj ordiniraju dr. Sanja Prtorić i medicinska sestra Gordana Paro započela je s radom na adresi Prosika 17, Pag. Radno vrijeme je ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, a utorkom, četvrtkom i petkom ujutro.
E-mail je sanja.prtorić@dzzdzup.hr, a broj telefona je 023 225 206.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Postavljanje novog kabela za struju na Basaci u Pagu

Na području Bašace u Pagu odvijaju se radovi na postavljanju novog kabela za struju, što će kućanstvima omogućiti stalnu i kvalitetnu opskrbu električnom energijom. Naime, nakon što je krajem svibnja puštena u rad srednjenaponska mreža od 20 kW, stari kabel, postavljen prije četrdeset godina, nije mogao izdržati novu naponsku razinu. Zbog toga je često dolazilo do kvarova i prekida u opskrbi strujom. Jedino rješenje bilo je postavljanje novog kabela. Novi kabel se postavlja horizontalno, bušenjem na dubinu od četiri metra i provlačenjem pomoću sajli. Kabel se postavlja na takav način kako se ne bi moralo raditi veće iskope na cesti, jer bi to predstavljalo smetnju u odvijanju prometa.

0
0
0
s2smodern

Radio Pag Solana

"Solana Pag" više nije u portfelju Fortanova grupe. Alternativni investicijski fond MWM1 stekao je, preko društva Sol Naturalis d.o.o., kontrolni vlasnički paket u "Solani Pag". Sredinom svibnja ove godine pojavile su se informacije kako Fortenova grupa vodi pregovore za prodaju "Solane Pag".

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK