slusaonica01
livestream01

paviz

Ovaj vikend u Gradu Pagu prepun je karnevalskih događanja i zabave za sve uzraste. U petak, 3. veljače u Domu kulture u Pagu održati će se karnevalska predstava Pagovizija s početkom u 20 sati. Ludilo zimskog paškog karnevala nastavlja se u subotu, 4. veljače u 21 sat u II Magazinu soli.

JVP dobila novo vatrogasno vozilo

Zapovjednik JVP Pag Karlo Bukša predstavio je novo vatrogasno vozilo koje je, u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije, donirala Savezna pokrajina Tirol u Republici Austriji.
"Ovo vozilo je prvo vozilo koje je u vlasništvu Javne vatrogasne postrojbe Pag, i kao takvo razlog je za optimizam jer postrojba tim više dobiva na važnosti i snazi," rekao je Karlo Bukša.

Stanovnistvo na otocima

Prema statističkim podacima iz Vladinog izvješća o učincima provedbe Zakona o otocima, najviše stanovnika na otocima u Hrvatskoj bilo je 1921. godine, ukupno 174.994. Najveći pad broja stanovnika zabilježen je do 1981. godine. Te, 1981. godine, na otocima je živjelo samo 113. 299 stanovnika. Do 1981. godine broj stanovnika na otocima smanjen je za 35, 25%, više od trećine.

Paski karneval 2023

Prema programu ovogodišnjeg Paškog zimskog karnevala, subotom će se u Drugom magazinu održavati karnevalske plesne zabave, karnevalski tanci, a u Drugom magazinu održat će se i Dječji karnevalski tanci.

Rukomet za odrasle

Rukometni klub Pag organizira rekreacijske treninge rukometa za odrasle koji će se jednom tjedno održavati u Školskoj sportskoj dvorani. Treninzi će trajati jedan sat, a prvi trening bit će u petak, 20. siječnja, s početkom u 21:00 sat. Bit će to i prvi sastanak sa zainteresiranima za sudjelovanje na rekreacijskim treninzima.

Rashodi i izdaci proracuna Grada Paga za 2023

Grad Pag je u 2023. godinu ušao s proračunom od 9.021.300 eura. Kako je rekao Diogen Šuljić, pročelnik Upravnog odjela za proračun i financije, ukupni prihodi i primici proračuna za 2023. godinu planirani su u iznosu od 9.021.300 eura, a u sklopu kojih prihodi poslovanja iznose 7.989.300 eura te prihodi od prodaje nefinancijske imovine 1.032.000 eura.

Pag Plaza za pse

Na području Grada Paga uredit će se plaža na koju će moći dolaziti osobe s psima, svojim kućnim ljubimcima, potvrđeno je na sjednici Gradskog vijeća Grada Paga. Kako je rekao gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, plaža za pse, kućne ljubimce, uredit će se na predjelu Bašaca, oko stotinu metara južno od oznake sidrišta. Vijećnik Franći Bukša je predložio da se na toj plaži istovremeno omogući i dovođenje mačaka kućnih ljubimaca.

Pag Upoznaj svoju zemlju

U nedjelju, 15. siječnja 2023. godine Turistička zajednica Grada Paga, u sklopu projekta "Upoznaj svoju zemlju" organizira besplatan obilazak grada Paga uz vođenje turističkog vodiča Branka Mate Donadića. Pozivaju se svi zainteresirani, a polazak je u 12 sati s Trga Petra Krešimira IV. u Pagu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK