slusaonica01
livestream01

Smart TUI

Zajedničkim radom Grada Paga i TZ grada Paga na pet lokacija na području Grada Paga su postavljeni digitalni vodiči »Smart TUI. U pitanju su info-stupovi sa solarnim napajanjem, koji posjetitelja povezuje sa web stranicama grada. Info-stupovi sadrže QR kod i NFC odašiljač koji posjetiteljima omogućuje lakši i brži pristup informacijama specifičnim za mjesto na kojem se nalaze.

2023skutafest

Trg kralja Tomislava u Kolanu proteklu subotu odisao je sajamskom atmosferom. Štandovi ispunjeni gastronomskim delicijama baziranim na skuti, lokalni ručno rađeni suveniri, zvuci klapske pjesme, dječje cike i bezbrižnog razgovora ispunili su trg pored crkve Sv Luke.

slika1522

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije na temelju Programa dodjele potpora male vrijednosti otočnim poslodavcima za pokretanje gospodarskih aktivnosti i očuvanje radnih mjesta nastavlja s provođenjem mjere dodjele potpora male vrijednosti otočnim gospodarskim subjektima i to za pokretanje gospodarskih aktivnosti kao i za očuvanje radnih mjesta, a u svrhu poticanja konkurentnosti gospodarstva na otocima i poluotoku Pelješcu.

skuta

Turistička zajednica općine Kolan najavljuje 3. Skutafest Kolan 2023. u subotu, 3 lipnja. Na ovogodišnjem programu 3. Skutafesta očekuje se nastup dječje folklorne skupine iz Kolana, scenski nastup dramske skupine Merlići kao i predstavljanje projekta Pag na meniju. U zabacnom dijelu programa nastupa klapa Diadora. Uz bogatu ponudu lokalnih i okolnih izlagača, neizostavne će biti i delicije napravljene od skute.

turizam

Prema izvještaju Turističke zajednice Grada Paga na području TZ Grada Paga u prvih pet mjeseci 2023. ostvareno je 50.026 noćenja i 11.347 dolazaka. U odnosu na isto razdoblje prošle godine to je 28% više noćenja i 24% više dolazaka.
Značajan rast zabilježen je u svim vrstama turističkih objekata, pogotovo u hotelima s 48% i objektima u domaćinstvu s 37% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2022.

P mališani Završna 1

U dječjem vrtiću Paški mališani djeca školski obveznici iz skupina Tići i Leptirići imala su završnu priredbu kojom su se oprostila od vrtića. Za svoje roditelje, djedove i bake, djelatnike vrtića i svoje prijatelje pripremili su i izveli prigodan program pjesama, plesa i recitacija. kroz stihove Roberta Fulghuma podsjetili su sve prisutne - Sve što trebam znati, naučio sam u vrtiću.

Europhras

Od 29. svibnja do 1. lipnja na sveučilištu u Milanu održao se znanstveni skup EUROPHRAS 2023. Tema su bili novi trendovi u frazeologiji pod nazivom  New Trends in Phraseology: Languages and Cultures in Comparison.
Među 170 primljenih radova je i rad Ive Fabijanića, redovitog profesora na sveučilištu u Zadru. On je održao predavanje sa temom frazemi u epitafima na 9 groblja otoka Paga, nalazi i zaključna razmatranja.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto: FB (privatni profil)

NK Pag mlaji pioniri

Povodom Dana državnosti u Ličkom Osiku se 10. godinu zaredom organizira nogometni kup “ Croatia cup”. Organizator X. Croatia cupa je NK Croatia `92 pod pokroviteljstvom Ličko-senjske županije.
Ove godine, po prvi put, nastupili su i mlađi pioniri NK Paga.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK