slusaonica01
livestream01

Dodjela javnih priznanja Grada Paga

U Gradskoj vijećnici u Pagu dodijeljena su javna priznanja Grada Paga. Javna priznanja dodjeljuju se za Dan Grada Paga, 18. svibnja. Međutim, ove godine to nije bilo moguće, jer su se u to vrijeme održavali lokalni izbori.

0
0
0
s2smodern

Rukomet

U ponedjeljak, 27. rujna 2021. godine održan je sastanak Upravnog odbora Rukometnog kluba Pag na kojem su dogovorene osnovne smjernice rada kluba u narednim mjesecima. Trenutno je u Školi malog rukometa upisano 39 djece u dobi od 6 do 15 godina, dok je Školu odbojke rukometnog kluba Pag upisano 26 djece u dobi od od 6 do 15 godina. Rukometni klub Pag sa školom malog rukometa i odbojke započinje 5.10.2021. godine u Školskoj športskoj dvorani Pag, po sljedećem rasporedu:

0
0
0
s2smodern

Zahvala clanovima KUD a Druzina

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš u Gradskoj vijećnici su održali primanje za članove KUD-a Družina, a u prigodi 175. godina od prvog spomena Paške Robinje i u prigodi Godine Paške Robinje. Na primanju su bili nazočni članovi KUD-a Družina, Franći Bukša, predsjednik KUD-a Družina, Ivo Fabijanić, Šime Meštrović, Ante Kurilić i Zoran Fabijanić. Gradonačelnik Fabijanić je Šimi Meštroviću, Anti Kuriliću i Zoranu Fabijaniću dodijelio monografiju Robinje tiskanu pod nazivom "Teg od Robinje".

0
0
0
s2smodern

Toni Herenda predsjednik GO SDP a Grada Paga

Predsjednik GO SDP-a Grada Paga Toni Herenda rekao je za Radio Pag kako u paškom SDP-u nema previranja. Naime, nakon što vijećnici SDP-a nisu došli na 3. sjednicu Gradskog vijeća Grada Paga, mnogi su se zapitali događaju li se među članovima paškog SDP-a previranja, s obzirom na sve što se u SDP-u događa na državnoj razini.

0
0
0
s2smodern

Pocetak lova na lignje

Početak jeseni ove godine više nalikuje kasnom ljetu, jer su dnevne temperature zraka znatno iznad prosjeka, a more je još uvijek dovoljno toplo i za kupanje. Međutim, to nije promijenilo neke navike na otoku Pagu. S prvim danima jeseni počeo je lov na lignje. U Paškoj uvali, kao i općenito na cijelom akvatoriju otoka Paga, svakog dana sve je više onih koji pokušavaju uloviti lignje s malih brodica, koje su zamijenile ljetne glisere, jedrilice, jahte i SUV-ove. Međutim, kako je more još toplo, ulov je slab, jer se lignje zadržavaju na većim dubinama, od 50 do 70 metara.

0
0
0
s2smodern

pag e visitor

Prema sustavu e Visitor, od 1.srpnja do 31. kolovoza 2021. godine, na području grada Paga ostvareno je 662.300 noćenja. To je 98 posto u odnosu na 2019. godinu kada je u istom razdoblju ostvareno 713.600 noćenja. Broj dolazaka također govori o izvrsnim rezultatima, pa je tako u srpnju i kolovozu bilo 74.627 dolazaka što je 93 posto u odnosu na broj dolazaka iz 2019. godine.

0
0
0
s2smodern

razvodi

Prema podacima Državnog zavoda za statistiku u Pagu je u 2020. godini sklopljeno 11, a pravomoćno razvedeno čak 12 brakova. Porazna je to statistika koja pokazuje kako je bilo više razvedenih nego sklopljenih brakova. No, treba napomenuti kako podaci iz 2020. ipak odskaču od prosjeka jer je primjerice u 2019. bilo 16 sklopljenih brakova, a samo 1 razvedeni brak.

0
0
0
s2smodern

berba maslina

Uskoro počinje berba maslina na otoku Pagu. Maslinari s otoka Paga ove godine očekuju manji urod maslina nego prošle godine, ali i bolju kvalitetu ulja.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK