slusaonica01
livestream01

lEGENDA

Nakon što je u četvrtak predstavom Legenda o Kópakonan otvoren 5. Zadar Organ Festivala u subotu je predstavu imala priliku vidjeti i paška publika. Koristeći priču, glazbu, sliku i rasvjetu publici u Muzeju soli je dočarana legenda o Kópakonan, ženi tuljan s Farskih otoka.

Pismom MB 9

Povezanost Pažana sa Majkom Marijom seže daleko u povijest. 1244. godine Pag dobiva od hrvatsko-ugarskog kralja Bele IV. tzv. Zlatnu bulu, kojom Pag dobiva pravo slobodnog kraljevskog grada i danas taj dan obilježava se u Pagu kao Dan grada. Smatrajući taj čin Božjom providnosti, paška se gradska uprava zavjetovala da će svake godine na čast Majke Marije davati crkvi 12 stari ulja.

Pračovjek

Predstavom "Pračovjek" karlovačkog Zorin Doma završen je ovogodišnji, 18. novaljski trijatar. Tijekom protekla dva mjeseca odigrano je 8 predstava koje je odabrao Goran Grgić umjetnički ravnatelj Novaljskog trijatra, koji je istaknuo na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja novaljskog trijatra kako dugogodišnjim pratiteljima kazališnih predstava želi pokazati najbolje od ponuđenih putujućih družina, a glumcima pokušava osigurati najbolje uvjete za kvalitetnu glumačku izvedbu.

Rajna Racz Burafest

U Pagu, u kuli Skrivanat, održat će se prvi Burafest, festival zamišljen kao ambijentalni festival u kojem se isprepliću vizualna, glazbena i izvedbena umjetnost. Burafest organizira Umjetnička organizacija Kuća Nahero koju je s glazbenikom Marinom Živkovićem i umjetnicom Tarom Beatom Racz osnovala redateljica Rajna Racz 2021. godine. Umjetnička organizacija Kuća Nahero osnovana je s ciljem stvaranja prostora za izvedbenu, vizualnu i glazbenu umjetnost.

beba kereke naslovna

Na ljetnoj pozornici u Novalji u nedjelju je odigrana pretposljednja predstava Novaljskog trijatra. Bila je to Beba Teatra Kerekeš. Ova komedija zabune premijeru je imala u lipnju 2022. i do sad je nagrađena na 2. Internacionalnom festivalu duodrame “Branko Gorčev” u Negotinu, Sjeverna Makedonija, gdje je Ljubomir Kerekeš dobio nagradu za najbolju mušku ulogu, i na XVI. Gumbekovim danima u Zagrebu gdje je posebno priznanje za ulogu Svjetlane Fufić zvane Beba pripalo Mirni Medaković Stepinac. Tekst i režiju potpisuje Ljubomir Kerekeš koji je ulogu Malera odigrao maestralno do suza nasmijavši novaljsku publiku.

image3

Atrij Kneževog dvora u Pagu, prostor kao stvoren za nastup klape, u petak je još jednom postao mjesto gdje se moglo poslušati najbolju klapu u Hrvatskoj. Ovoga puta, najbolja klapa bila je ženska klapa Armorin iz Zagreba koja je na ovogodišnjem Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu osvojila prvo mjesto stručnog suda i treće mjesto po glasovima publike.

paf mišković

Sad već tradicionalno PagArtFestival zatvara se predstavljanjem mladih umjetnika. Ove godinu festival predstavlja gitarista Filipa Miškovića. Rođen 2002. u Splitu, gitaru je počeo svirati s 9 godina. Do sada je osvojio preko 40 prvih mjesta na mnogobrojnim natjecanjima širom svijeta.

dxsfgfdfsg

Svjetski poznati violinist Stefan Milenković uz pratnju Hilde Švan na klaviru održao je u subotu navečer koncert u paškoj zbornoj crkvi u sklopu 25. PagArtFestivala. Ovo nije bio prvi susret Stefana Milenkovića sa paškom publikom. Prije 11 godina u Pagu je svirao Vivaldijeva Godišnja doba.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK