slusaonica01
livestream01

GGpag XL

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora ove godine slavi 150 godina postojanja. Svoj obol bogatom programu proslave te velike obljetnice dali su i paški glazbenici poklonivši svojim slovenskim prijateljima dva koncerta. U petak, 23. veljače Gradska glazba Pag i Klapa Sol održali su zajednički koncert u Kino dvorani Železar u Jesenicama. Dvorana puna ljubitelja dalmatinskog zvuka uživala je u orkestralnim izvedbama dalmatinskih evergreena, klapskim izvedbama Klape Sol kao I njihovoj zajedničkoj suradnji. U subotu, 24. veljače isti program izveden je u Narodnom domu u Kranjskoj gori.

KOšljun Novalja

U ponedjeljak 12. veljače prostorije Poduzetničkog centra Ragan u Novalji ugostile su predstavljanje otkrića arheološkog istraživanja na brdu Košljun u Novalji provedenih u razdoblju od rujna do studenoga 2023. godine, a koja uključuju ostatke velike vile s dekorativnim mozaikom te srednjovjekovne zlatno srebrne naušnice.

karnevalska predstava

U petak, 9. veljače, paški Dom kulture ugostio je humorističnu predstavu Pratispardhā karnevalskog teatra R.U.T. Nastavak je to tradicije koju je započela udruga Markova kumpanija predstavama Zbor karnevalskih građana i Vecer paškog teatra u karnevalu 2000. Kroz 25 sezona odigrane su mnoge predstave, odsvirani koncerti, otpjevano stotine duhovitih prepjeva.

dan fuštana688 n

„Tradicija nije obožavanje pepela, nego održavanje vatre“


Srednja škola Bartula Kašića Pag organizirala je manifestaciju pod nazivom Dan fuštana. Kao i prošle godine, dan zadnjeg ričavca, u četvrtak 8. veljače, učenici i djelatnici škole obilježi su odjenuvši fuštane i jaketine, kotule i komeše i svečana odijela. Ovime se htjelo napraviti poveznicu između mladih otočana i predaka.

11.otočni božićni koncert

U crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pagu održan je 11. otočni božićni koncert. Nastupili su Gradska glazba Pag, muški vokalni sastav San Giorgio, ženske klape Muštre iz Novalje i Peružini iz Paga, vokalni sastav Jubilate Deo, klape Galijota iz Paga i Navalia iz Novalje te dječji zbor i mješoviti crkveni zbor.

frrt

U subotu, 9. prosinca u Gradskoj knjižnici Pag počele su božićne pričaonice u sklopu programa “Advent u Pagu -veselimo se Božiću”.  Promičući važnost čitanja od najmlađe dobi Gradska knjižnica Pag za program adventa pripremila je božićne pričaonice u kojima se čitaju prigodne slikovnice. U subotu se čitala "Božićna potraga" autorice Sarah Sučić.

Grenhouse BB i Zdenka 2

Izvrsnim koncertom legende hrvatske glazbene scene, Zdenke Kovačiček i osmeročlanog Greenhouse Blues Banda u petak, 1. prosinca završeni su ovogodišnji Dani kulture u Novalji. Vrativši se u Novalju nastupiti nakon gotovo 40 godina Zdenka je prošla repertoar od svojih prvih hitova poput Zbog jedne davne melodije i Frka, kroz jazz klasike poput Georgia on my mind i velike hitove Janis Joplin, koju je dvije sezone pjevala u komedijinom mjuziklu S ljubavlju, Janis, do pjesam sa zadnjeg albuma Konstatacija jedne mačke iz 2021. godine. Publika okupljena u Kulturnom domu Gozdenica dugim aplauzom ispratila je Zdenku i Greenhouse Blues Banda.

image0

U četvrtak, 23. studenog, 2023. Gradska glazba Pag u Domu kulture u Pagu održala je svečanu skupštinu na stogodišnjicu djelovanja.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK