slusaonica01
livestream01

6 IMG 0916

U Povljani, u Domu kulture, s velikim je uspjehom i pred brojnom publikom odigrana kazališna predstava Sretni ljudi. Producent predstave je Kazalište Lectirum iz Zagreba. Redatelj je Zoran Mužić, a u predstavi glume Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Siniša Popović i Mladen Čutura. Ulaz na predstavu bio je besplatan.

PHOTO 2024 04 18 17 23 22

Na poziv gradonačelnika grada Tišnova (Češka Republika) gospina Jiri Dospišila, a u suradnji gospodina Karela Souceka, dugogodišnjeg prijatelja Paga, u nedjelju 14.travnja 2024. u organizaciji Društva paških čipkarica "Frane Budak "Pag u Muzeju města Tišnova otvorena je izložba paške čipke.

šime 1

U Kneževom dvoru u Pagu održano je predstavljanje knjige pjesama Šime Tičića pod nazivom "Srce na gvantijeri". To je prva knjiga Šime Tičića. U njoj su obavljene pjesme pisane na dijalektu grada Paga. Urednik knjige je Ivo Fabijanić. Na predstavljanju pjesme su recitirali autor Šime Tičić, Ivo Fabijanić i Dražen Crljenko. U programu su nastupili i pjevači pučkih napjeva Jure Kaurloto i Jure Kustić.

laz 1

U Domu kulture u Pagu je sa stand-up showom pod nazivom ,Šta ti misliš sa svojim životom?“ nastupio brački komičar Ivica Lazaneo. Ivica Lazaneo pripada stand-up kolektivu Splicka scena kojeg osim njega čine i Tomislav Primorac, Josip Škiljo i Ante Travizi.

GGpag XL

Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora ove godine slavi 150 godina postojanja. Svoj obol bogatom programu proslave te velike obljetnice dali su i paški glazbenici poklonivši svojim slovenskim prijateljima dva koncerta. U petak, 23. veljače Gradska glazba Pag i Klapa Sol održali su zajednički koncert u Kino dvorani Železar u Jesenicama. Dvorana puna ljubitelja dalmatinskog zvuka uživala je u orkestralnim izvedbama dalmatinskih evergreena, klapskim izvedbama Klape Sol kao I njihovoj zajedničkoj suradnji. U subotu, 24. veljače isti program izveden je u Narodnom domu u Kranjskoj gori.

KOšljun Novalja

U ponedjeljak 12. veljače prostorije Poduzetničkog centra Ragan u Novalji ugostile su predstavljanje otkrića arheološkog istraživanja na brdu Košljun u Novalji provedenih u razdoblju od rujna do studenoga 2023. godine, a koja uključuju ostatke velike vile s dekorativnim mozaikom te srednjovjekovne zlatno srebrne naušnice.

karnevalska predstava

U petak, 9. veljače, paški Dom kulture ugostio je humorističnu predstavu Pratispardhā karnevalskog teatra R.U.T. Nastavak je to tradicije koju je započela udruga Markova kumpanija predstavama Zbor karnevalskih građana i Vecer paškog teatra u karnevalu 2000. Kroz 25 sezona odigrane su mnoge predstave, odsvirani koncerti, otpjevano stotine duhovitih prepjeva.

dan fuštana688 n

„Tradicija nije obožavanje pepela, nego održavanje vatre“


Srednja škola Bartula Kašića Pag organizirala je manifestaciju pod nazivom Dan fuštana. Kao i prošle godine, dan zadnjeg ričavca, u četvrtak 8. veljače, učenici i djelatnici škole obilježi su odjenuvši fuštane i jaketine, kotule i komeše i svečana odijela. Ovime se htjelo napraviti poveznicu između mladih otočana i predaka.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK