slusaonica01
livestream01

mik pobjednici

Pažanin na tronu jubilarnog, 60. MIKa!

U četvrtak u Rijeci je održano veliko finale jubilarnog 60. izdanja jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj Melodija Istre i Kvarnera. Publiku koja je ispunila Trg Riječke rezolucije do posljednjeg mjesta, na početku večeri pozdravio je riječki gradonačelnik Marko Filipović . Zahvalio je Melodijama Istre i Kvarnera koje čuvaju tradiciju svoga kraja te zaželio festivalu dug i uspješan život.
Riječka publika je za najbolje pjesme večeri odabrala „Tri mladića“u izvođenju Dina Guščića, Mateja Plavčeka i Jure Kaurlota kojima je dodijelila 197 glasova, druga je Gina Picinić sa skladbom "Sanesego moja mladosti“ i 127 osvojenih glasova dok su treći bili Karin Kuljanić, Natko Štiglić i klapa Tić sa skladbom „Srce na cesti“koja je osvojila 105 glasova riječke publike.
Nakon šeste festivalske večeri znaju se i najbolji po zbroju bodova prema odabiru publike svih gradova te je ukupni plasman sljedeći: treće mjesto osvojila je skladba "Pelica od pine“ za koju je glazbu i aranžman napisao, a stihove Vjeka Alilovića u izvedbi Katje Budimčić Sabljar i Andrine Frleta koje su skupile ukupno 88 bodova, drugo mjesto u ukupnom poretku sa 100 bodova osvojila je skladba "Sansego moja mladosti" koju je napisao Andrej Baša u izvedbi Gine Picinić, dok su ukupni pobjednici sa 121 osvojenim bodom Dino Guščić, Matej Plavček i Jure Kaurloto sa skladbom "Tri mladića". Pobjedničku pjesmu uglazbio je i aranžirao Robert Grubišić na stihove Roberta Pilepića.
Prva nagrada stručnog suda pripala je skladbi Noć koju izvode Nevija Rigutto i Darko Jurkovića Charli, koji je ujedno i aranžer pjesme za koju je glazbu napisala Lara Pilepić na tekst Ljubice Bestulić Stanković.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto: FB Mik Fest

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK