slusaonica01
livestream01

izložba Škunca 2

Novaljska publika dobila je priliku uživati u grafikama Dominika Škunce.

U sklopu proslave Antonje i Dana grada Novalje u Galeriji Era u ponedjeljak 10. lipnja svečano je otvorena izložba Dominik Škunca "Grafike".


Arhitekt, kipar, slikar i grafičar Dominik Škunca rođen je u Novalji 1939. godine. Kao mladić, s 23 godine, 1962., odlazi u Parizu. 1969. u Francuskoj prvi put javno izlaže na kolektivnoj izložbi u Deauvilleu gdje je izložio dvije slike, Zabranjeno voće i Sjedeći akt. U Francuskoj se obrazuje i stječe diplomu arhitekta 1978. godine nakon čega završava i studij grafičke umjetnosti 1986. godine u "Atelier 17" pod vodstvom slikara i grafičara svjetskog glasa Stanley William Hayter.
Od 1999. godine u potpunosti posvetio umjetničkom radu, a s vremenom je stekao respektabilnu umjetničku reputaciju u Francuskoj, čiji je državljanin od 1971.
Živio je u gradu Marly le Roi do svoje smrti u ožujku 2011.
Izložba "Grafike" ostaje otvorena do 5. srpnja 2024.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto: FB Grad Novalja, službena stranica

izloba-kunca
izloba-kunca-1
izloba-kunca-2
izloba-kunca-6
izloba-kunca-8
izloba-kunca-7

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK