slusaonica01
livestream01

32 IMG 9844

Karnevalski utorak dan je od tradicionalnih maškara. Iza 17 sati Gradska glazba Pag zasvirala je paško kolo i tako započela program trećeg dana zadnjih dana tradicionalnog paškog karnevala. Dramska sekcija KUD-a Družina izvela je pučku dramu Robinja, a na pijacu se čuli i stari pučki napjevi.

51 IMG 9347

Drugi dan karnevala, 12. veljače rezerviran je za dječji program. U 17 sati na Pijaci krenulo je prvo kolo uz nastup dječjih skupina Brodići i Bubamare iz Paga te djece iz Odjela dječjeg vrtića Paški mališani iz Povljane. Između sljedećih kola dječji zbor OŠ Jurja Dalmatinca izveo je program pod nazivom „Zapjevajmo sa Vijolicama” , nastupile su curice iz Udruga Kissa koje vježbaju ples u Pagu i u Novalji.

34 IMG 9025

U Pagu su u tijeku zadnji dani ovogodišnjeg Paškog zimskog karnevala. Od prvih dana karnevalskog razdoblja održani su karenvalski tanci, ričavac, karnevalska predstava, a nakon svega, na Trgu Petra Krešimira IV. održava se središnji dio karnevalskog programa, uz Gradsku glazbu Paga, članove KUD-a Družina, brojne Paškinje i Pažane od kojih mnogi, nakon programa na trgu, nastavljaju zabavu na maškaranim tancima u Drugom magazinu. Paški zimski karneval završit će u srijedu, na Pepelnicu, spaljivanjem Marka.

36 IMG 7720

U organizaciji Karnevalske udruge “Markova kumpanija”, a pod pokroviteljstvom TZ grada Paga u subotu, 3. veljače 2024., u sklopu programa 198. Samoborskog fašnika predstavljen je paški karnevl.

Foto Elvis Šmit i Nataša Vučić Tomljenović

34 IMG 7369

Grupa Magazin nastupila je na karnevalskoj plesnoj zabavi u II magazinu soli u Pagu. Kao predgrupa okupljene maškare zabavljao je Duo Kumpanji. Organizator paškog zimskog karnevala je Grad Pag.

Foto Elvis Šmit

45 IMG 7229

„Noć muzeja“ je manifestacija koju od 2005. godine organizira Hrvatsko muzejsko društvo, a ove godine održala se devetnaesti put. Na taj da Turistička zajednica Grada Paga zadnjih nekoliko godina u gradu Pagu organizira besplatno razgledavanje izložbi, a galerije i stalni postavi zadnji petak u siječnju otvaraju svoja vrata posjetiteljima.

 92 IMG 5841

11. otočni božićni koncert u Pagu - Foto Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK