slusaonica01
livestream01

12 IMG 3260

U subotu, 29. lipnja, u organizaciji Općine Povljana i TZO Povljana održan je 21. susret klapa „Povljana u pismi 2024”.

Ova smotra tradicionalno okuplja ljubitelje klapske pjesme koji su imali priliku uživati u večeri posvećenoj acapella izvedbama klapskih pjesama.
Ovogodišnja Povljana u pismi bila je posvećena nedavno preminulim zaljubljenicima u klapsku pjesmu i čuvarima klapske baštine, Igoru Karavaniću iz Paga i Dušku Tambači iz Splita koji bili dio Klape Povljana i svojim radom pomogli da Povljana u pismi postane važan dio tradicije ovog kraja.
Susret je otvorila muška klape Navalia iz Novalje izvedbama „Izrasla ruža rumena” i „U poju se mala” nakon koje je nastupila klapa Sol iz Paga koji su otpjevali pjesme „Naranža” i „Da bis bjonda znala”. Nakon njih nastupila je mješovita klapa Puntadura iz Vira s pjesmama „Divji cvit” i „Tri cure”, te ženska klapa Luše iz Splita s pjesama „Žetvu žela” i „Zelenu granu s tugom žuta voća”.
Finale večeri bio je nastup dvije klape koje su obilježile prošlogodišnji Omiški festival. Ženska klapa Armorin očarala je publiku emotivnim interpretacijama u pjesmama „Dite” i „Jabuko rumena”. Klapa Bošket nakon sjajnih izvedbi pjesama „Nima bez nje mira” i „Sve san istargala” poklonila je još dvije pjesme publici koja ih je nagradila gromoglasnim pljeskom.
„Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u organizaciji i izvedbi ovog susreta, kao i svim posjetiteljima koji su svojim prisustvom doprinijeli uspjehu večeri. Radujemo se idućoj godini i novim susretima uz klapsku pjesmu”. - poručuju organizatori.
Na kraju večeri, organizatori susreta Boris Rumora i Neven Tičić, direktor TZO Povljana podijelili su zahvalnice učesnicima, nakon čega su se na pozornicu popele sve klape koje su zajedno izvele „Pismo moja hrli tamo”.

Elvis Šmit / Radio Pag

39-IMG0426
38-IMG0428
37-IMG0429
36-IMG0430
35-IMG0432
34-IMG0433
33-IMG0438
32-IMG0442
31-IMG0444
30-IMG0446

 

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK