slusaonica01
livestream01

bliska lica naslovnica

U ponedjeljak 8. srpnja u crkvi Sv Jurja u Pagu otvorena je treća samostalna izložba mlade slikarice Lucije Maržić .

O Lucijinom umjetničkom pristupu na otvaranju je govorila povjesničarka umjetnosti Bruna Nevia Dabo, a Ljiljana Festini, ravnateljica Gradske knjižnice Pag za Radio Pag je rekla: Jako mi je drago da smo uspjeli realizirati ovaj mali projekt koji planiramo još od prošle godine. Naša Lucija Maržić pripremila novi puno novih sadržaja, po prvi puta se bavi mozaikom i rado bismo da nas dođite posjetiti.

 

Lucija Maržić rođena je 2002. godine u Zagrebu. Odrasla je u Pagu gdje je završila osnovnu školu. Na Akademiji primijenjene umjetnosti na Sveučilištu u Rijeci završila je preddiplomski studij primijenjene umjetnosti. Na trećoj godini studija za izborni kolegij izabrala je mozaik. Mozaik je tehnika s kojom će se nastaviti baviti i na diplomskom studiju.

Prva samostalna izložba ove mlade umjetnice postavljena je u crkvi sv. Jurja 2021. godine u Pagu. Iste godine u sklopu Festivala znanosti na otoku Pašmanu u Neviđanima sudjelovala je na izradi murala na pročelju Instituta za pomorsku baštinu Ars Nautika. Također je sudjelovala na Sajmu studentskih radova u Galeriji Studentskog kulturnog centra u Rijeci 2022. godine. Njena druga samostalna izložba održana je 2023. godine u prostoru Gradske knjižnice Pag. Ove godine pridružila se projektu Oslikavanja klupica na Kampusu Studentskog kulturnog centra u Rijeci. Za PagArtFestival crtala je ilustracije za katalog Festivala.

Izložba u organizaciji Gradske knjižnice Pag dio je programa Pag - ljeto 2024., a može se razgledati svakodnevno do 14. srpnja 2024. u vremenu od 18 do 22 sata.

 Elvis Šmit/Radio Pag

 

bliska-lica-naslovnica
bliska-lica-5
bliska-lica-4
bliska-lica-1
bliska-lica-3

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK