slusaonica01
livestream01

Pag Ljeto 2024

Donosimo objavu organizatora: Turistička zajednica Grada Paga i ove godine u turističkoj sezoni organizira Pag Outdoor Summer ture - sportske aktivnosti za sve uzraste na području Grada Paga.

Uz besplatno vođenje, posjetitelji će otkrivati ljepotu mjesečevog otoka i uživati u kajakingu, hikingu i moonwalkingu. Ovaj jedinstveni događaj okuplja ljubitelje prirode i avanture pružajući nezaboravno iskustvo u jedinstvenom okruženju.

Otok Pag pruža brojne mogućnosti za outdoor aktivnosti namijenjene profesionalcima, ali i amaterima koji vole istraživanje brojnih prirodnih znamenitosti, uvala i staza. Bilo da se odluče za kajaking, pješačenje ili hiking doživjet će prostranstvo mjesečevog pejzaža, uživati u miru Paške uvale, nestvarnoj ljepoti i prirodi kamenog otoka.

Ove godine započinje se sa Moonwalkingom na stazi Sunčani sat. Polazak je 6. srpnja u 6 sati iz Smokvice. Staza „Sunčani sat“ kreće se makadamskom cestom iz Vlašića do Sunčanog sata, građevine koju je davno izgradio zaljubljenik u Sunce, more i paški krš.

„Putovima Mentora“ je kružna makadamska staza koja prolazi kroz vrijedan arheološki lokalitet, gradinu Gramajnik. Ova staza pruža pravo uživanje u nevjerojatnim kontrastima kamenog Paga i Velebita, plavetnila mora i neba, netaknute prirode i neopisivog mira. Svi polaznici uživat će 31. kolovoza u jutarnjim razgledima koje pružaju nezaboravne panorame. Polazak je kod crkve Sv. Mavra u Dinjiškoj u 6 sati.

Druga strana Mjeseca područje je na kojem su se ispreplele tri staze kamene čarolije, prekrasnih pogleda na Velebit, plavo more, na kamene stijene i plavo nebo. Svaka od ovih staza ima svoju priču, niz zanimljivosti iz paške povijesti i posebne vizure kamena koje je samo priroda mogla oblikovati. Krenete li bilo kojom stazom zagarantirano Vam je uživanje i opuštanje. Na Drugoj strani Mjeseca su tri izuzetno atraktivne staze: staza Mikula, staza Sv. Jure i staza Zaton.

Staza Sveti Jure zahtjevnija je, ali kada je prohodate donosi nemjerljivo zadovoljstvo jer se nalazi u prekrasnom i netaknutom krajoliku, uz fantastične poglede s nekoliko vidikovaca koji se nalaze na stazi. Staza sv. Jure pružiti će vam nezaboravno putovanje u pašku povijest uz mnoštvo jedinstvenih pogleda, jedinstvenih struktura i igre prirode koja je Pag tako bogato obdarila. U nedjelju, 4. kolovoza povodom obilježavanja VRO Oluja organizirana je tura na stazi Sveti Jure. Polazak je s Gradskog groblja u Pagu u 6 sati.

Staza Mikula je prekrasna kružna staza započinje makadamskom cestom ispod Lokve na Ledeniku i vodi do crkvice svetog Mikule i Punte Mikule. Ono što će posjetiteljima sigurno izmamiti uzdah su paške kamene dine – polja nevjerojatnih kamenih oblika koja izlaskom i zalaskom sunca i njegovim sjenama kao da igraju neku samo sebi znanu igru koja se najbolje može razaznati s dva vidikovca na stazi.

Staza Zaton je izuzetno zanimljiva i laganija staza koju će posjetitelji moći upoznati za noći punog mjeseca.

Na ovoj predivnoj stazi organizirane su dvije večernje ture s pogledom na pun Mjesec, jedna će se održati u nedjelju, 21. srpnja u 20.30 sati, a druga u ponedjeljak, 19. kolovoza u 19:30 sati.

Polazak za obje ture je s parkirališta na Velom boku. U subotu, 7. rujna organiziran je hiking na obje staze Mikula i Zaton, a sudionici će istražiti slikovite staze i uživati u zadivljujućim pogledima i ranojutarnjim vizurama. Polazak je u 7 sati s parkirališta na Velom boku.

Uoči blagdana Vele Gospe 14. kolovoza organizirano je hodočašće, usponom na sv. Vid i dočekom izlaska Sunca na najvišem vrhu otoka Paga i najljepšem malom vrhu u Hrvatskoj. Polazak je u 4.45 sati s parkirališta na ulazu u Kamp Šimuni.

Ove godine nastavlja se program Plava staza Mjesečevog otoka– kajaking u trajanju pet sati duž Paške uvale na ruti Bašaca – Veli Bok – Punta Mikula – Zaton i natrag po beskrajno plavom moru koji je prošle godine izazvao zanimanje posjetitelja i odlične reakcije svih onih koji vole ovu vrstu aktivnosti. Organizirane su dvije ture, obje s polaskom sa Bašace u 9 sati, prva je na rasporedu 12. srpnja, a druga 27. kolovoza.

Pag Outdoor Summer nije samo sportski događaj, već i prilika za upoznavanje novih prijatelja, razmjenu iskustava i uživanje u nevjerojatnoj prirodi otoka Paga. Pridružite nam se i budite dio Pag Outdoor Summer 2024. – događaja koji spaja sport, prirodu i adrenalin!

PAG SUMMER OUTDOOR – PROGRAM 2024.

MOON WALKING

SRPANJ

6.07. SUNČANI SAT + MOON WALKING, polazak u 6:00h iz Smokvice u Vlašićima

KOLOVOZ

31.08. DINJIŠKA MENTORI + MOON WALKING, polazak u 6:00 kod crkve Sv. Mavra u Dinjiškoj

HIKING

SRPANJ

21.7. Staza Zaton, pun Mjesec – polazak u 20:30h s parkirališta na Velom boku

KOLOVOZ

4.8. Staza Sveti Jure, tradicionalno obilježavanje VRO Oluja - polazak u 6:00h s Gradskog groblja u Pagu

14.8. Uspon na Sveti Vid, tradicionalno hodočašće uoči Vele Gospe i doček izlaska Sunca – polazak u 4:30h s ulaza u kamp Šimuni

19.8. Staza Zaton, pun Mjesec – polazak u 19:30h s parkirališta na Velom boku

RUJAN

7.9. Staze Zaton i Mikula - polazak u 7:00h s parkirališta na Velom boku

Rok za prijave je dva dana prije ture. Potrebno je u prijavi navesti broj mobitela putem kojeg će primiti informativni letak sa podacima i potrebnom opremom. Za noćne ture sudionici imaju osigurane naglavne lampe.

Prijave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

KAJAKING

PLAVA STAZA MJESEČEVOG OTOKA

RUTA: start Bašaca – Veli Bok – Punta Mikula – Zaton i natrag – cca 5 sati

SRPANJ

12.07. polazak u 09:00h

KOLOVOZ

27.08. polazak u 09:00h

Prijave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

*Svojom prijavom sudionik/sudionica potvrđuje da je upoznat/a sa zahtjevnosti svih outdoor aktivnosti na području grada Paga, da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje, te da izletu pristupa na vlastitu odgovornost. Sudionik/sudionica mora poštovati upute i odluke vodiča. U slučaju nepredviđenih okolnosti vodič može promijeniti plan ili otkazati izlet.

Organizator: Turistička zajednica Grada Paga

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK