slusaonica01
livestream01

Radio Pag Nove staze na Ledeniku

Izuzetno atraktivan krajolik na predjelu Ledenik na otoku Pagu postaje sve dostupniji za razgledavanje. Naime, Turistička zajednica Grada Paga nastavlja s probijanjem, trasiranjem, čišćenjem i uskoro označavanjem novih staza na području Ledenika koje će biti uključene u projekt Pag Outdoor. Područje Ledenika bogato je fosilnim ostacima, vapnenačkim strukturama, udubinama, usjecima, ostacima nekadašnjih potoka, a pogled s Ledenika pruža se prema Velebitskom kanalu i Velebitu s jedne strane i prema Paškoj uvali, s druge strane.


"Dvije nove, fantastične staze čije uređenje financira Turistička zajednica Grada Paga, radi Alan Crljenko, paški planinar i zaljubljenik u prirodu, čovjek koji poznaje svaki kutak našeg prekrasnog otoka te smo nastavili našu odličnu suradnju započetu prije dvije godine kada je trasirana hiking staza od Lokve na Ledeniku do sv. Kvirina. U međuvremenu su otočne turističke zajednice pokrenule zajednički projekt Pag Outdoor te nam se ovo trasiranje staza izvrsno uklopilo u naše planirane aktivnosti. Sve tri staze će imati zajedničko ime Druga strana Mjeseca…, a sam naziv ne trebamo posebno obrazlagati," rekla je Vesna Karavanić, direktorica TZG Paga.
"Nakon dvije godine i završetka prve hiking staze, došlo je vrijeme da se kod grada Paga izgrade dvije nove staze na Ledeniku, jednom od najljepših i najatraktivnijih dijelova otoka Paga. Jedna će ići kružno oko Punte Mikule, a druga do uvale Veli Zaton. Sretan sam što će staze do polovine lipnja biti trasirane, probijene, očišćene i markirane. Na ovaj način ovaj dragulj paške prirode uskoro će biti dostupan svima koji u njemu žele uživati, ali bi ujedno morao ostati onakav kakvim ga je priroda stvorila. Stoga apeliram na svijest svih budućih posjetitelja, a i nadležnih, da se ovaj fascinantan dio otoka očuva u svom izvornom, prirodnom obliku," rekao je Alan Crljenko.
S njegovom konstatacijom složio se Martin Čotar, proslavljeni hrvatski biciklist, koji je potvrdio da su staze predivne uz fascinantan krajolik te naglasio kako je jako je bitno očuvati sve da se ne uništi, da ostane prirodna ljepota kakva je sada. Valja podsjetiti da je projekt Pag Outdoor rezultat udruživanja turističkih zajednica otoka Paga, a projekt je prepoznalo i Ministarstvo turizma i sporta.
Outdoor otoka Paga povezuju četiri standardne aktivnosti (bike, trail, climbing, kayaking), ali s obzirom da ih pozicionira u apsolutno unikatno okruženje paške prirode oni postaju jedan od razvojnih momenata na kojima će se turizam ovog otoka zanimljivog oblika razvijati u nekoliko smjerova. Vremenski će kalendarsku sezonu produžiti na najmanje osam mjeseci, a ujedno obogatiti turističku ponudu ovim atraktivnim sadržajima.
Da bi ovaj projekt potpuno zaživio i dao maksimalne rezultate trebat će vjerojatno još tri godine. Tada će Pag Outdoor zasigurno biti jedna od najuzbudljivijih hrvatskih outdoor platformi. Mjesečev otok će kroz ovaj projekt postati i jedna od najpoželjnijih hrvatskih destinacija za sve veći broj poklonika outdoora koji u slučaju Paga može imati sve razine uzbuđenja-od obiteljskih druženja s prirodom do vrlo zahtjevnih adrenalinskih nadmetanja.
Pag Outdoor projekt i u ovim, za turizam posebno teškim vremenima, ne samo da doživljava nove kvalitativne iskorake nego ponudu čitavog otoka Paga, koji povezuje čak dvije županije, Ličko-senjsku i Zadarsku i pet otočnih turističkih zajednica, diže na znatno višu razinu.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK