• image
  • image
  • image

U organizaciji Grada Paga i Turističke zajednice Grada Paga ove godine će se u Pagu održati advent s bogatim programom.

0
0
0
s2sdefault

Radio Pag Zvuci otoka Paga 02

U prepunoj dvorani hotela Royal u Opatiji održana je humanitarna glazbeno-folklorna manifestacija "Zvuci otoka Paga". Nastupile su klape Muštre i Navalia iz Novalje, Sol i Peružini iz Paga. Uz klape nastupili su pjevači pučkih napjeva nakanat iz Novalje, Kolana i Paga, KUD-ovi Novalja iz Novalje, Bartol Kašić iz Kolana i Družina iz Paga.

0
0
0
s2sdefault

U organizaciji Grada Novalje i Centra za kulturu Grada Novalje, u Novalji će se 24. i 25. studenog održati 8. Memorijalni turnir u briškuli i trešeti pod nazivom "Bakotić i Liso".

0
0
0
s2sdefault

Radio Pag vrijeme

U prvih devet dana mjeseca studenog ove godine na otoku Pagu zabilježene su znatno više dnevne temperature zraka od višegodišnjeg prosjeka. Prema podacima DHMZ-a i arhive Meteorološke postaje Pag, prosječne temperature zraka u studenom na Pagu su između 10 i 13 stupnjeva.

0
0
0
s2sdefault

Kako je potvrđeno u Komunalnom društvu Pag, započeli su radovi na izgradnji trase magistralnog vodovoda Kolan-Pag ugroženog klizištem.

0
0
0
s2sdefault

Radio Pag Sirana Gligora Kolan

Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici Super Gold priznanja na World Cheese Awardsu 2018. Hrvatski sirevi i ove su godine među najboljim sirevima cijelog svijeta! Na najvećem svjetskom natjecanju sireva World Cheese Awards koje je 3. studenog ove godine održano u Bergenu u Norveškoj bila su prijavljena 3472 sira iz 41 zemlje svijeta. 235 sudaca iz 30 zemalja mirisalo je, degustiralo i ocijenjivalo sireve i dodjeljivalo im brončane, srebrne, zlatne, i najprestižnije, Super Gold medalje.

0
0
0
s2sdefault

Radio Pag samostan Pag

Benediktinski samostan sv. Margarite u Pagu obilježio je 700. godina od utemeljenja, a program proslave je održan u sklopu programa obilježavanja Europske godine zaštite kulturne baštine. Uz prigodnu svečanost otvorena je i Stalna izložba crkvene umjetnosti. Postav izložbe je radio arhitekt Željko Kovačić, a na izložbi su postavljeni brojni vrijedni relikvijari, slike i kipovi, među kojima su posebno značajni Relikvijar trna Kristove krune iz 15. stoljeća, skulptura sv, Margarite iz 14. stoljeća i slika Bogorodica s Djetetom iz 15. stoljeća. Izložba je postavljena u zgradi u Koludraškoj ulici koja je u postupku denacionalizacije vraćena samostanu.

0
0
0
s2sdefault

Radio Pag Benediktinski samostan

Stalnu izložbu crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite u Pagu otvorit će ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek. Potvrdila je to mr. sc. Vesna Jurić Bulatović iz Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba. Na otvorenju Stalne izložbe crkvene umjetnosti bit će među ostalima nazočni i predstavnici Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, Sveučilišta u Zadru, predstavnici Grada Paga, Grada Novalje, Općine Kolan i Općine Povljana, predstavnici otočnih turističkih zajednica i drugi. Program će početi ujutro, među ostalim i nastupom Crkvenog zbora i ženske klape Peružini.

0
0
0
s2sdefault

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK