slusaonica01
livestream01

Kula

Grad Pag je i ove godine u sklopu Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2024. u sklopu financiranja Programa zaštite i očuvanja nematerijalnih kulturnih dobara dobio sredstva za projekt Paška čipkarica - čuvarica tradicije.

Radi se o programu koji se već nekoliko godina financira od strane Ministarstva a grad Pag ga provodi u partnerstvu sa Osnovnom i Srednjom školom obzirom da su sredstva namijenjena za sufinanciranje troškova voditeljica radionice čipke, edukaciju i materijala za izradu čipke.

U sklopu istog javnog poziva a u svrhu financiranja Programa zaštite i očuvanja nepokretnih kulturnih dobara odobren je program izrade projektne dokumentacije za Kulu Skrivanat. Ovaj projekt je nastavak prošlogodišnjeg u sklopu kojeg je financirana izrada konzervatorskog elaborata, snimka postojećeg stanja i idejnog rješenja, a ove godine plan je napraviti glavne projekte u svrhu ishođenja građevinske dozvole za rekonstrukciju Kule Skrivanat.

 

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK