slusaonica01
livestream01

sskasic2023

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća grada Paga održanoj u petak 19. svibnja, Srednja škola Bartula Kašića dobila je zahvalnicu gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića u oblasti odgoja i prosvjete za dugogodišnji uspješan odgojno obrazovni rad s mladima na očuvanju i promociji tradicijske baštine grada Paga.


U ime škole, zahvalnicu je primila ravnateljica Marija Pećirko.
Nakon svečane sjednice Gradskog vijeća na Trgu kralja Petra Krešimira IV. održala se degustacijska prezentacija manifestacije "Ca, ča, što se nekad kuhalo na našem otoku" Srednje šole Bartula Kašića u suradnji s Gradom Pagom i Turističkom Zajednicom grada Paga. Manifestacija je to kojom srednja škola u Pagu kontinuirano radi na revitalizaciji tradicionalne kuhinje otoka paga kojeg karakterizira izuzetna raznolikost pejzaža, kulturne baštine, dijalekata i gastronomije. Na tom tragu nastala je i ova manifestacija. Prvotno zamišljena kao projekt u sklopu Dana Zadarske županije 2007. godine, nadrasla je početni okvir i postala je jedna od okosnica djelovanja škole i njen prepoznatljiv simbol. Okupljeni građani imali su priliku probati makarune sa šparogama i škampima, brodet od hobotnice s palentom, sipu s bobom, orzo fažol sa suhim mesom, njoki sa točom od janjetine, salatu od ubotnice i rižot na crno koje su pripremili učenici srednje škole pod mentorstvom nastavnika ugostiteljskog posluživanja Tea Bukše i nastavnika kuharstva Ivana Cimpermana.

image0
image6
image5
image4
image1
image3
image0-1

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK