slusaonica01
livestream01

Radio Pag Izbori za vijeca mjesnih odbora na podrucju Grada Paga

U skladu s odlukom Gradskog vijeća Grada Paga, u nedjelju, 22. svibnja održat će se izbori za Vijeća mjesnih odbora na području Grada Paga. Izbori su raspisani za članove vijeća za pet mjesnih odbora, Miškovići, Dinjiška, Vlašići, Šimuni i Pag. Za područje MO Miškovići bira se 5 članova vijeća MO, za područja MO Dinjiška, MO Vlašići i MO Šimuni bira se po 7 članova vijeća MO, a za područje MO Pag bira se 9 članova vijeća MO.

Posljednji redovni izbori za vijeća mjesnih odbora održani su 2018. godine. Nakon četverogodišnjeg mandata dosadašnjih članova vijeća, ovo će biti novi redovni izbori za nove članove vijeća mjesnih odbora. Odluka Gradskog vijeća Grada Paga o raspisivanju novih izbora stupila je na snagu 16. travnja ove godine. Gradsko vijeće Grada Paga imenovalo je i Gradsko izborno povjerenstvo za izbor članova vijeća mjesnih odbora. U izbornom povjerenstvu su Sanja Bukša Kustić, kao predsjednica, Ana Šupraha, zamjenica predsjednice, Marija Radoslović, članica, Marija Buljanović, članica, Ana Ferenčić, zamjenica člana i Marina Fabijanić, zamjenica člana. Izborno povjerenstvo će brinuti o zakonitoj pripremi i provedbi izbora za članove vijeća mjesnih odbora, a provest će i sve druge radnje potrebne za održavanje izbora.
Ako predlagatelj predloži više kandidata od utvrđenog broja članova vijeća, smatra se da su pravovaljano predloženi samo oni kandidati zaključno do broja koji se bira, a u slučaju da predloži manje kandidata od utvrđenog broja, kandidacijska lista neće biti pravovaljana. Očitovanje o prihvaćanju kandidature mora biti ovjereno kod javnog bilježnika ili nadležnog izbornog povjerenstva. Liste neće biti pravovaljane bez očitovanja o prihvaćanju kandidature svakog kandidata na listi ovjerenog kod javnog bilježnika ili izbornog povjerenstva.
Podnositelj prijave kandidacijske liste grupe birača su prva tri po redu potpisnika koji podržavaju, odnosno prijavljuju kandidacijsku listu grupe birača. Očitovanje o prihvaćanju kandidature mora biti ovjereno kod javnog bilježnika ili nadležnog izbornog povjerenstva. Liste neće biti pravovaljane bez očitovanja o prihvaćanju kandidature svakog kandidata na listi ovjerenog kod javnog bilježnika ili izbornog povjerenstva.
Ako predlagatelj predloži više kandidata od utvrđenog broja članova vijeća, smatra se da su pravovaljano predloženi samo oni kandidati zaključno do broja koji se bira, a u slučaju da predloži manje kandidata od utvrđenog broja, kandidacijska lista neće biti pravovaljana.
Kada birači, kao ovlašteni predlagatelji, predlažu kandidacijsku listu grupe birača, za pravovaljanost prijedloga kandidacijske liste za izbor članova vijeća mjesnog odbora dužni su prikupiti najmanje:
-30 potpisa birača u mjesnom odboru do 500 stanovnika,
-80 potpisa birača u mjesnom odboru s više od 501 do 1000 stanovnika,
-100 potpisa birača u mjesnom odboru s više od 1001 stanovnika.
Birač može svojim potpisom podržati samo kandidata za člana onog vijeća mjesnog odbora na području kojeg birač ima prebivalište.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK