slusaonica01
livestream01
  • calc

Radio Pag Basaca Pag

U sjedištu gradske uprave Grada Paga održan je sastanak između gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića i predstavnika HEP-a. Na sastanku je dogovoreno hitno postavljanje novog kabela na predjelu Bašaca u Pagu kako bi se riješio problem s padom napona struje na tom području. Naime, srednje naponska mreža prešla je sa 10 kW naponske razine na 20 kW naponske razine. Zbog toga dolazi do povremenih kvarova na elektro postrojenjima na području cijelog Grada Paga, a na Bašaci je najkritičnije.


"Radovi će se izvoditi najsuvremenijim strojem tako da neće biti iskopa ceste, jer bi to smetalo odvijanju prometa. Kabel će se postavljati vertikalno, bušenjem na dubinu od četiri metra i provlačenjem kablova pomoću sajli. To znači da se neće kopati kanal i neće biti smetnji u prometu. Grad Pag je prvo mjesto u Zadarskoj županiji u kojem će se na taj način postavljati kablovi. Problem je u tome što je kabel na Bašaci stavljen prije četrdeset godina, star je i nije mogao izdržati novu naponsku razinu," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Radovi na postavljanju novog kabela na Bašaci odvijat će se tijekom večeri i noći i trajat će oko tri tjedna. Za vrijeme odvijanja radova, kuće na Bašaci opskrbljivat će se strujom iz agregata kanalizacijskog sustava. Gradonačelnik Fabijanić moli građane s područja Bašace za strpljenje te da u vrijeme izvođenja radova ne koriste velike potrošače struje.
Novi sustav srednje naponske mreže napravljen je prije osam godina, a nedavno je pušten u rad. S prijašnjim sustavom razine 10 kW bilo je problema, jer je napon oscilirao između 180 i 220 kW, a sada je napon stabilan i više nema oscilacija.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK