slusaonica01
livestream01

Radio Pag Uredenje franjevackog samostana u Starom gradu na Pagu

Izrađena je projektna dokumentacija i dobivene su građevinske dozvole za obnovu i muzeološko uređenje tri kulturna dobra u sklopu projekta "Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije". Kulturna dobra obuhvaćena ovim projektom su ostaci franjevačkog samostana uz crkvu Marijina Uznesenja u Starom gradu na Pagu, Zavičajni muzej Benkovac i Rimska vila s mozaicima iz 1. stoljeća u gradu Ninu.

Ostaci franjevačkog samostana, uz crkvu Marijina Uznesenja, nalaze se u Starom gradu na Pagu, mjestu na kojem se grad Pag nalazio od 10. do 15. stoljeća. Danas je Stari grad Marijansko svetište, arheološko područje, šetnica i mjesto za odmor. U ostacima Franjevačkog samostana uredit će se Interpretacijsko multimedijski centar. U sklopu centra bit će spavaonice, blagovaonica, prezentacijska multimedijska dvorana i razni drugi sadržaji.
"Ovaj projekt ima posebnu namjenu, za odmor u miru, u tišini Starog grada. Taj projekt je novi doprinos u turističkoj ponudi Grada Paga, a i veliki korak u uređenju prostora Starog grada i privođenja namjeni ostataka samostana," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Vrijednost projekta "Kulturna ruta putevima liburnskog, rimskog i hrvatskog nasljeđa Zadarske županije" je 5.230.860,80 kuna, od čega 72 % sufinancira Europski fond za regionalni razvoj. Nositelj projekta je Zadarska županija, a partneri su Grad Benkovac, Grad Pag, Grad Nin i Zavičajni muzej Benkovac. Glavni cilj projekta je doprinijeti održivom društveno-gospodarskom razvoju Zadarske županije, valorizacijom kulturne baštine i njenom integracijom s kulturno-turističkom ponudom destinacije u svrhu poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva te rasta zaposlenosti.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK