slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ribar i mali galeb

Ribari i galebovi su nerazdvojno povezani, jedno bez drugog ne ide. Kao što galebovi, između tisuću brodica, od prve prepoznaju ribarsku, tako i ribari, između milijun ptica, od prve prepoznaju galeba. Tu vezu ribara i galeba potvrđuje i briga koju paški ribar Zoran Fabijanić posvećuje malom galebu koji je ostao bez svojeg gnijezda. Nakon posljednje, prilično jake svibanjske bure, na plaži na Bašaci, koja se u Pagu naziva "Kod vile Jerke", pojavo se mladi i prestrašeni galeb kojem je tijelo bilo prekriveno paperjem.

Bura ga je odnijela daleko od gnijezda, a kako je još bio slab, činilo se kako mu nema spasa. Međutim, malog galeba je vidio paški ribar Zoran Fabijanić i odlučio mu pomoći. Ljubav prema životinjama je presudila. Svakog dana Fabijanić malom galebu donosi svježu hranu koju razreže na komadiće i daje mu. U početku mu je hranu dobacivao, ali nakon nekoliko dana mali galeb je počeo uzimati hranu iz Zoranovih ruku, što je bio znak velikog povjerenja.
"Kad se približim plaži, odmah me prepozna i dođe do mene, a ja sam sretan kada ga nahranim, jer još ne zna sam tražiti hranu. Još je prestrašen i bježi od drugih ljudi, ali sve je jači i još malo i moći će se sam brinuti o sebi. Pomagat ću mu dok to bude potrebno, dok se osamostali za let i traženje hrane," kaže Zoran Fabijanić.
Mali galeb je u obalnom zidu uz plažu pronašao rupu u koju se sakrije kada osjeti opasnost, a ondje provodi i noći. Kada ojača, odletjet će i pronaći će druge galebove s kojima će nastaviti život, a za njegov spas presudila je ljubav prema životinjama ribara Zorana Fabijanića.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK