slusaonica01
livestream01

Radio Pag Solana Pag prodana

Prema neslužbenim informacijama, "Solana Pag" nije ili uskoro više neće biti u portfelju Fortenova Grupe što znači da je Fortenova Grupa Solanu Pag prodala. U Fortenova Grupi Radio Pagu ovu vijest još nisu ni potvrdili ni osporili i čeka se službeno očitovanje.

Na Zagrebačkoj burzi je za Radio Pag rečeno kako Solana Pag nije u sustavu trgovanja, ali ne zato što je prodana nego zbog toga što je Rješenjem Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga od 1. ožujka 2018. godine izrečena mjera privremene obustave trgovanja dionicama tog društva na Zagrebačkoj burzi. Prvi puta su se neslužbene informacije o mogućoj prodaji "Solane Pag" pojavile u siječnju ove godine. Tada se proširila vijest kako "Fortenova Grupa navodno namjerava prodati sve ili veći dio društava koje je preuzela od Agrokora". Međurim, tada se nije posebno spominjala Solana Pag.
"Solana Pag" je pratila pravnu sudbinu svih društava Agrokora. Tako je Trgovački sud u Zagrebu, 21. kolovoza 2019. godine donio rješenje kojim je utvrdio da je pravomoćno završen postupak izvanredne uprave nad 22 povezana društva Agrokor koncerna. Ta društva su svoje poslovanje nastavila u okviru Fortenova Grupe. Završetkom postupka izvanredne uprave, prestala je i uloga izvanrednog povjerenika u njima, a upise završetaka postupka izvanredne uprave i prestanka funkcije izvanrednog povjerenika, proveli su nadležni trgovački sudovi. Rješenje o pravomoćnom završetku postupka izvanredne uprave se odnosilo i na društvo Solana Pag, Pag, koja je time postala dio Fortenova Grupe. Od tada u "Solani Pag" nije bilo značajnijih promjena, a prema službenim podacima, "Solana Pag" je uredno izvršavala svoje financijske obaveze i nastavila je s proizvodnjom soli. Prema neslužbenim informacijama koje je dobio Radio Pag, novi vlasnik trebao bi "Solanu Pag" preuzeti do početka lipnja ove godine.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK