slusaonica01
livestream01

Maraska Zadar i Brlog

U suradnji sa zadarskom Brlog Zadružnom Pivovarom Maraska je pripremila limitiranu ediciju tamnog piva s višnjom maraškom – Majstoricu Marušku. Tamno, snažno, desertno i pravo blagdansko pivo oduševit će i najzahtjevnije nepce. Osim u okusu, posebnost ovog proizvoda je i činjenica da se radi o suradnji između dva, na prvi pogled, nespojiva svijeta.

S jedne strane imamo bogato tradicijsko nasljeđe, Marasku Zadar koja je već stoljećima dio zadarskih domaćinstava i ikona kvalitete, a s druge strane „izazivača“ boutique pivovaru Brlog koja postavlja nove trendove u proizvodnji craft piva i zauzima visoko mjesto na ljestvici kod ljubitelja nešto drugačijih pića spravljenih od hmelja. Ovo je timska igra u kojoj ekipa sa stoljetnim iskustvom „igra“ uz bok s mladim snagama i njihovom svježinom. „Maraska je jedan od simbola Zadra, lokalne manufakturne proizvodnje, voćnih likera i kvalitete već više od 250 godina. S druge strane pivovara Brlog ima jednu progresivnu priču koju vode dvije srčane žene posvećene izvrsnosti. I nama i Brlogu je kvaliteta ispred svega, stoga smo vrlo brzo pronašli zajednički jezik. Ujedinili smo povijesno nasljeđe i suvremenost s ciljem stvaranja novog proizvoda koji će na najbolji način pokazati budućnost, u kojoj se tradicija uzgoja višnje maraške predivno isprepliće s novim trendovima u gastronomiji i kulturi ispijanja piva. Ovo je tek prva suradnja Maraske i Brloga, a u sljedećoj godini očekujemo nastavak“, izjavila je Nina Stanić, članica Uprave Stanić Grupe.
Majstorica Maruška je serija piva koja započinje s tamnim pivom oplemenjenim višnjom maraškom, autohtonom sortom koja svoje najbolje plodove daje upravo na području Zadra i okolice te sladnom aromom čokolade, kave i orašastih plodova. Ovo pivo okusom ne odaje svojih visokih 10 % alkohola, svi sastojci su izvrsno balansirani i nenametljivi, dok ga infuzirana višnja maraška nježno obogaćuje svježinom. Baš poput savršenog deserta kojim počastimo drage ljude u ove zimske dane. Sve navedeno, ovo craft pivo čini jedinstvenim proizvodom koje s lakoćom spaja različite svjetove kroz igru i istraživanje. Novo craft pivo je dobilo naziv po nadimku višnje maraške, kojoj lokalni Zadrani tepaju kao „maruški“ jer je ona dio njihovog identiteta i namirnica koja je zastupljena u brojnim tradicionalnim i modernim receptima.
"Brlog je kao pivovara i kao zadruga od početka svog poslovnog pothvata odisao silnom pozitivom i otvorenošću za suradnje i angažiranjem zajednice. Maraska je bila očigledni primjer za jednu zadarsku suradnju. Unatoč "generacijskoj" razlici i veličini firmi - na prvom zajedničkom susretu se ideja o pivu s višnjom maraškom sama nametnula. Majstorica Maruška je projekt koji će uključivati cijeli niz piva u kolaboraciji Brloga i Maraske, a Cherry Baltic Porter je tek prvo u tom nizu. Želimo kroz tu seriju kontinuirano istraživati načine na koje možemo obogatiti naša piva proizvodima i nusproizvodima iz Maraskine proizvodnje. Tako ćemo koristiti ono lokalno u zadarskom ekosustavu na najefikasniji, a i najzabavniji mogući način“, zaključile su Ana Teskera i Maja Šepetavec iz pivovare Brlog.
S nestrpljenjem očekujemo buduće izazove i nastavak suradnje gdje će Brlog i Maraska zajedno s entuzijastima kreirati nove cool proizvode zanimljive svim generacijama, uvijek kroz spajanje povijesti i budućnosti.
Novo pivo – “Majstorica Maruška“ bit će dostupno putem Brlog Web Shopa.

Majstorica-Maruka
Majstorica-Maruka-box
Ana-Teskera
Maraska-Zadar-i-Brlog

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK