slusaonica01
livestream01

lEGENDA

Nakon što je u četvrtak predstavom Legenda o Kópakonan otvoren 5. Zadar Organ Festivala u subotu je predstavu imala priliku vidjeti i paška publika. Koristeći priču, glazbu, sliku i rasvjetu publici u Muzeju soli je dočarana legenda o Kópakonan, ženi tuljan s Farskih otoka.

Tu uzbudljivu priču, temeljenu na nordijskoj i keltskoj mitologiji ispričala je Sanja Grgina, glumica i lutkarica Kazališta lutaka Zadar koju je glazbom pratila na orguljama Tea Kulaš, organizatorica ovog zadarskog festivala, i poljska violončelistica Joasia Cieślak koja je uz violončelo svirala i na haldorofonu, inovativnom električnom instrumentu nalik na violončelo, koji je dobio ime po svom izumitelju, Islanđaninu Halldóru Úlfarssonu. Cjelokupni je doživljaj upotpunjen zvukovima zadarskih Morskih orgulja i projekcijskim mapiranjem koje je priredio snimatelj, filmski autor, glazbenik i multimedijalni umjetnik Hristos Tolis, koji je režirao ovu predstavu. Alexandros Politakis, dizajner svjetla, paški magazin soli oživio je rasvjetom pa je magazin na trenutke bio i morska pučina pod mjesečinom, podvodni svijet, ali i ribarska koliba i mjesto velikog lova na tuljane.
5. Zadar Organ Festival nastavlja se u ponedjeljak 11. rujana u Zadru, koncertom Medna Roso u Atrij Providurove palače. Nastupaju nastupit će vokalni ansambl Pjev, britanski orguljaš Kit Downes i saksofonist Hayden Chisholm s Novog Zelanda.

Radio Pag/Elvis Šmit

lEGENDA
lEGENDA-1
lEGENDA-2
lEGENDA-3
lEGENDA-4
lEGENDA-5

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK