slusaonica01
livestream01

25 PaF sopran

25. PagArtFestival nastavio se u utorak, 8. kolovoza recitalom hrvatsko-slovenske sopranistice Martine Zadro uz klavirsku pratnju njezine sestre Lane Bradić. Crkva sv. Frane odzvanjala je duhovnim pjesmama prekrasnog soprana solistice Slovenskog narodnog kazališta u Ljubljani. Recital je otvorila Stradellovom Pieta signore, nakon čega su slijedile kompozicije Bacha, Handela i Mozartova Agnus dei.

Drugi dio recitala započeo je odabirom iz Dvorakova ciklusa Biblijske pjesme i nastavio se uz Wolfa, Tosija i Bjelinskog. Publika je dugim aplauzom pozdravila umjetnice koje su za bis izvele Verdijevu Ave Mariu iz Otella.
Na programu PagArtFestivala slijedi koncert Stefana Milenkovića na violini i Hilde Švan na klaviru u subotu, 12. kolovoza u crkvi Marijinog Uznesenja u Pagu, nakon čega slijedi gitarski koncert Filipa Miškovića.

Radio Pag/Elvis Šmit

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK