slusaonica01
livestream01

 Radio Pag Vinkovacke jeseni

Izaslanstvo Grada Paga, Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga i Franći Bukša, predsjednik KUD-a Družina, na poziv Ivana Bosančića, gradonačelnika Grada Vinkovaca, sudjelovali su na svečanom otvorenju 54. Vinkovačkih jeseni.

Manifestaciju je otvorio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković poručivši kako Vinkovačke jeseni nude mogućnost uživanja u hrvatskom tradicijskom folkloru i očuvanju hrvatskog nacionalnog identiteta. Među brojnim posjetiteljima nazočnih na otvorenju, bili su i izaslanici predsjednice Republike Hrvatske i predsjednika Hrvatskog sabora Luka Burilović i Tomislav Čuljak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović te niz drugih uglednika, među kojima i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te Božidar Longin, župan Zadarske županije. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednik KUD-a Družina Franći Bukša susreli su se s Andrejem Plenkovićem, predsjednikom Vlade Repubilke Hrvatske u neformalnom druženju na večeri u Lovačkom domu u Kunjevcima koje se nalazi u okolici grada Vinkovaca, u istoimenom lovištu i uzgajalištu divljači Kunjevci. 54. Vinkovačke jeseni održavaju se pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović. Pored svečanog otvorenja, najspektakularnija i najsposjećenija priredba bila je u nedjelju, posljednjeg dana trajanja manifestacije, kada je ulicama i trgovima Vinkovaca u svečanom mimohodu prošlo oko 4.500 članova sedamdesetak folklornih skupina iz Hrvatske i inozemstva koja njeguju izvorni hrvatski folklor.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK