slusaonica01
livestream01

radio pag mjesto tragičnog događaja

Otočane je jutros prestravila vijest kako je otac s balkona obiteljke kuće u ulici Josipa bana Jelačića u Pagu s prvog kata, sa šest metara visine, bacio četvero malodobne djece. Kako doznajemo, djeca su u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina. Vrlo brzo nakon ovog tragičnog događaja na mjesto događaja su stigla vozila hitne medicinske pomoći iz Paga i iz Novalje. Također, odmah su stigli i policijski službenici Policijske postaje Pag, čije sjedište je samo stotinjkak metara udaljeno od kuće u kojoj se dogodio tragičan događaj.

 "Vidio sam svu tu užurbnaonst, nisam znao što se događa, ali onda mi je jedna žena koja stanuje u blizini rekla što se dogodilo. Užas. Strašno. To nije za vjerovati", rekao je prolaznik kojega smo zatekli u blizini kuće.
Radi se o obitelji koja nije iz Paga, ali u Pagu žive godinama. Imaju malodobnu djecu u uzrastu od 3, 5 7 i 8 godina. Žena koju smo zatekli u blizini nesretnog događaja rekla je kako majka brine o djeci po cijeli dan.
"Ona djecu redovito vodi u šetnju, vodi ih u školu i vrtić i o njima se brine. Djeca su uvijek uredna," rekla je jedna od susjeda obitelji.


O toj obitelji u Pagu godinama kruže razne glasine. Navodno su, što nam nije potvrđeno, bili pod nadzorom Centra za socijalnu skrb, no nikome nije poznat pravi razloga za to. Majka djece ima najstariju kćer iz prethodne veze, a ta kčerka im je oduzeta. Po jednoj varijanti, ta najstarija kćerka je sama tražila odlazak iz obitelji.


"Strašno je to što se dogodilo", rekao je jedan od susjeda. Potvrdio nam je kako ta obitelj nema vlastitu kuću, nego žive kao podstanari. No, nismo uspjeli dobiti i potvrdu o tome. Iz ponašanja majke prethodnih dana, kako su rekli oni koji su je susretali, nije ništa ukazivalo na tragediju koja se dogodila. A sve se dogodilo u četvrtak u 6:47 sati. Događaj je odmah prijavljen policiji i hitnoj pomoći. Otac je zatečen u kući i odmah priveden, a hitna medicinska pomoć je odvezla djecu u Opću bolnicu u Zadar. Kako nam je potvrđeno, djeca su bila pri svijesti, ali u vrlo teškom stanju i u šoku. U Općoj bolnici u Zadru nam nisu uspjeli do pisanja teksta reći je li netko od djece i teže ozlijeđen, ali neslužbeno je rečeno kako su neka od djece primljena s teškim tjelesnim ozljedama. Navodno će biti odmah podvrgnuti operativnom zahvatu. Od nesretnog događaja, uz kuću u kojoj obitelj živi nalaze se službenici policijske postaje Pag koji provode istražne radnje u suradnji s Policijskom upravom Zadarskom.


Kako doznajemo žele se utvrditi sve okolnosti koje su prethodile ovom tragičnom događaju kao i razlog što je oca nagnalo na tako okrutan čin prema vlastitoj djeci.

Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK