slusaonica01
livestream01

Gradsko vijece o Radio Pagu

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Paga jednoglasno su prihvatili redovno izvješće o radu Trgovačkog društva Radio Pag, d.o.o. kojeg je iznio direktor Radio Paga Damir Mavra.

Mavra je naveo da je Radio Pag d.o.o., na dan kada je preuzeo dužnost direktora, dakle 27. listopada 2022. godine, Radio Pag imao dugovanje od 27.253,37 eura. Do kraja 2022. godine Radio Pag je od vlastitih prihoda ostvario 18.248, 72 eura izvan gradskog proračuna, odnosno 20 % od ukupno potrebih i ostvarenih sredstava, a do 1. ožujka 2024. godine Radio Pag je ostvario 77.083,23 eura, bez gradskog proračuna 19.117,50 eura, odnosno 24, 80 % radijskog proračuna. Tako je Radio Pag riješio problem velikog dugovanja i došao u poziciju ostvarivanja vlastitih sredstava, odnosno do ozbiljnog postotnog udjela ostvarenih vlastitih sredstava u ukupno potrebnim sredstvima za redovan rad.

"Stanje s financijama bilo je ozbiljno i trebalo je jače raditi na svim razinama poslovanja, ostvarivati kontakte sa svim otočnim jedinicama lokalne samouprave i sa što više gospodarskih subjekata na otoku i izvan otoka, a programskim sadržajima sudjelovati na natječajima za financijsku potporu medija. Uz znatno pojačan angažman stanje se konsolidiralo i počelo se ostvarivati vlastite prihode, dakle prihode koji nisu bili povezani s gradskim proračunom," rekao je Damir Mavra.

Damir Mavra je naveo da je njegov prvenstveni zadatak kojem se posvetio, bio pronaći način kako bi se, na temelju ostvarenja vlastitih prihoda Radio Paga, što manje opterećivao proračun Grada Paga. Naveo je da je da je postojao i problem s antenskim sustavom, odnosno da poslovi na postavljanju antena na odašiljaču na predjelu Kiršina nisu bili završeni, a oni koji su bili obavljeni, nisu bili plaćeni.

Mavra je rekao da je Radio Pag 2023. godine, po prvi puta od osnivanja, sudjelovao sa svojim programskim proizvodom, odnosno s četiri tematske emisije, na natječaju Agencije za elektroničke medije i ostvaren je dobar rezultat. Naime, sve četiri emisije koje su poslane na natječaj dobila su financijsku potporu. Na tom natječaju Radio Pag je, kao potporu za četiri emisije, dobio 12.250,00 eura. Mavra je naveo i da su uspješno obavljeni radovi na antenskom sustavu, što je bio jedan od temeljnih zakonskih uvjeta za rad Radio Paga. Produljen je ugovor s ovlaštenom tvrtkom za održavanje mrežne stranice, kao dodatnog elektroničkog medija Radio Paga i pojačan je rad na objavama na društvenim mrežama. Damir Mavra je rekao da je sve to doprinijelo povećanju vidljivosti rada Radio Paga, što je pozitivno utjecalo i na marketinško djelovanje. U izvješću se navodi da je u svrhu proširenja djelatnosti i općeg poboljšanja marketinškog i poslovnog djelovanja Radio Pag, na temelju odluke Gradskog vijeća Grada Paga, 30. studenog 2023. godine preuzeo na upravljanje i korištenje Dom kulture u Pagu. Odmah nakon stjecanja prava na korištenje Radio Pag je pokrenuo i program koji je povezan s radom Doma kulture, a u cilju obogaćivanja vlastitog poslovnog djelovanja i ostvarivanja temeljne svrhe Doma kulture kao prostora uređenog i namijenjenog za održavanje zabavnih, kulturnih, raznih prigodnih i sličnih sadržaja te video i scenske produkcije u skladu s prostornim i tehničkim mogućnostima. Radio Pag je organizirao dvije kazališne predstave za polaznike dječjeg vrtića i za učenike osnovne škole i jednu kazališnu predstavu za svu publiku. Sve tri predstave su naišle na dobar prijem kod publike. Damir Mavra je rekao da je Radio Pag povezao svoju glavnu programsku djelatnost sa scenskim programima i to u smislu pravovremenog oglašavanja predstava u redovnom programu Radio Paga, na službenoj mrežnoj stranici, na profilima društvenih mreža i tako je napravljen uspješan spoj radijskog i marketinškog djelovanja s programskim sadržajima u Domu kulture.

Damir Mavra je rekao da ima razloga iznijeti pozitivan stav o trenutnom poslovnom i financijskom stanju Radio Paga i o stvorenim temeljima za još kvalitetniji, sadržajno bogatiji i što, je posebno značajno, financijski uspješniji rad Radio Paga.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK