slusaonica01
livestream01

Ministar Sime Erlic u Pagu

Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova posjetio je Grad Pag. Tom prigodom je u uredu gradonačelnika održan radni sastanak na kojem su bili ministar Erlić sa suradnicima, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, predsjednica Gradskog vijeća Grada Paga Jasna Magaš i gradski vijećnik Stipe Žunić.

 

O radnom sastanku s ministrom Erlićem gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao: "Razgovarali smo o nizu projekata, a najviše o projektu uređenja magazina soli, o Starome gradu i o Srednjoj školi Bartola Kašića. Grad Pag ima dobre mogućnosti za razvoj i napredak, imamo projekte i s ministrom smo razgovarali o stručnom savjetovanju i pomoći u varolizaciji i realizaciji naših projekata."

Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako su magazini soli kulturno dobro te kako je to jedan od najvrijednijih dijelova spomeničke baštine Grada Paga.

"Veći dio magazina je u lošem stanju i potrebna je njihova obnova od temelja do krova. Smatramo da bi svi magazini trebali imati svoje mjesto u svrhu turizma i poduzetništva. Za sada su napravljeni projekti za prva tri magazina. Tim projektima je predviđeno uređenje novog prostora turističke zajednice, uređenje polivalentne dvorane za razvoj srednjeg i malog poduzetništva, uz mogućnost postavljanja štandova na kojima će OPG-ovi prodavati svoje proizvode i postavljanje velikih info punktova," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Ministar Šime Erlić je za Radio Pag rekao: "Rado sam se odazvao pozivu na sastanak kako bi raspravili koje su mogućnosti financiranja iz fondova EU projekata koji su važni za Grad Pag. Upravo sada je važan trenutak za takve razgovore, jer kreće raspis cijelog niza natječaja iz fondova Europske unije i važno je da se jedinice lokalne uprave pripreme svojim projektima za te natječaje. Sa stručnim suradnicima ministarstva i Uprave za otoke želimo sugerirati i pokazati stručnim službama gradova i općina koji su to pravci djelovanja za pripremu dokumentacije kako bi imali što bolje rezultate u realizaciji projekata. Grad Pag je i do sada koristio sredstva EU fondova. U Gradu Pagu su realizirani projekti vrijedni oko 8 milijuna eura u mandatu ove Vlade, od energetske obnove zgrade osnovne škole do uređenja pretovarne stanice, ali i brojnih ulaganja iz naših programa za razvoj otoka. Na radnom sastanku smo poseban fokus stavili na one projekte koju su kapitalni, važni za Grad Pag i koji Pagu mogu ponuditi jednu dodatnu, novu dimenziju."

Ministar Šime Erlić i njegovi suradnici su, u pratnji domaćina i predstavnika Turističke zajednice Grada Paga, posjetili Benediktinski samostan sv. Margarite gdje ih je opatica Benedikta upoznala s planom razvoja muzeja čipke i sakralne umjetnosti. Posjetili su i Srednju školu Bartola Kašića gdje ih je ravnateljica škole Marija Pećirko upoznala s projektom nove zgrade srednje škole.

Josip Portada/Radio Pag

Foto: Elvis Šmit

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK