slusaonica01
livestream01

Konferencija

U Novalji , gradu poznatom po ljetnim partijima na plaži Zrće održava se druga po redu konferencija o sigurnosti u turizmu pod nazivom "Sigurnost i turizam" koju u suradnji s Gradom Novalja organizira Hrvatska udruga menadžera sigurnosti. Lani je Novalja zabilježila gotovo dva milijuna komercijalnih noćenja, dok je stanovnika toga grada samo 4500.

 

- Ove ćemo godine, uz trijažni tim koji je stalno na Zrću, imati i punkt Crvenog križa sa skuterom i spasilačkom opremom. Hrvatska vatrogasna zajednica će od 1. srpnja imati dvije video kamere, a u sezoni će red održavati i šezdesetak policajaca iz drugih mjesta”, rekao je u uvodnom pozdravnom govoru Ivan Dabo, gradonačelnik Novalje. Josip Pavić, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, dodao je kako će Ministarstvo turizma sufinancirati dodatne timove hitne pomoći ne samo na Zrću nego i u drugim turističkim mjestima.

Mateja Kakarigi, sveučilišna specijalistica za nacionalnu sigurnost, govorila je o značaju percepcije sigurnosti u turističkoj destinaciji, istaknuvši da je potreba za sigurnošću odmah nakon fizioloških potreba, a sigurnost dobiva globalni značaj tek nakon terorističkog napada na SAD 11. rujna 2001.

- Sigurnost je idealna strategija koju bi Hrvatska i u budućnosti trebala koristiti na svjetskom turističkom tržištu, posebno stoga što je u EU prva po udjelu turizma u BDP-u. Stoga je marketinška komunikacija važna za konkurentnost - naglasila je Kakarigi.

U panelu pod nazivom (Ne)sigurnost festivala, klubova i plaža svoja su iskustva, ulaganja i planove unapređenja sigurnosti velikih događaja, poput splitske Ultre ili klupskih događanja na Zrću, razgovarali Goran Košćak iz tvrtke Sector2 koja se bavi sigurnosti evenata u turizmu, Slobodan Marendić, načelnik PU splitsko-dalmatinske, Alen Delić iz tvrtke SpotMe, Siniša Sraga, direktor programa Papaya Aquarius Nomad i Amar Fočo, manager Noa Beach Club, klubova koji rade i na Zrću.

Konferencija "Sigurnost i turizam" održava se 24. i 25. svibnja u hotelu Olea u Novalji.

Izvor: priopćenje

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK