slusaonica01
livestream01

Radio Pag Humanitarna pomoc za grad Mukachevo u Ukrajini

Iz Paga je dostavljena i druga pošiljka humanitarne pomoći za grad Mukachevo u Ukrajini, koji je grad pobratim Grada Paga. U drugoj humanitarnoj pošiljci dostavljene su razne medicinske potrepštine, dječja hrana, kao i sve drugo što su u gradskoj upravi Mukacheva naveli kao ono što im je najpotrebnije. Pošiljku su od Paga do Ukrajine prevezli volonteri Gradskog društva Crvenog križa Pag.

Za građane Mukacheva kupljeni su i agregati za struju, a za nabavku agregata sve gradske tvrtke donirale su svaka po 10. 000 kuna, a priključili su im se, sa po 10. 000 kuna, Turistička zajednica Grada Paga i Market "Lorenco". U prikupljanju humanitarne pomoći za Ukrajinu zajedno rade Grad Pag i Gradsko društvo Crvenog križa Pag.
"Zahvaljujem svim građanima i svim tvrtkama, svima koji su do sada sudjelovali u prikupljanju donacija za Ukrajinu, a prikupljanje se i dalje nastavlja. Nažalost, agresija na Ukrajinu dovela je u opasnost i grad Mukachevo, grad pobratim Grada Paga, tako da im želimo pomoći na sve načine na koje možemo. Oni, nažalost, prolaze jako teške trenutke, a prije agresije i rata imali smo razne dogovore o suradnji. Međutim, sada je najvažnije dostavljanje onoga što im je neophodno," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Na području Grada Paga borave tri obitelji iz Ukrajine koje su smještene kod prijatelja u obiteljskim kućama. Svi su oni aktivni u prikupljanju humanitarne pomoći, a pomogli su u razvrstavanju i ukrcavanju druge pošiljke humanitarne pomoći. Humanitarna pomoć za Ukrajinu prikuplja se svakog dana od 10:00 do 12:00 sati u Petom magazinu.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK