slusaonica01
livestream01

plenkovic 1

Gradu Pagu je ove godine pripala izuzetna čast biti domaćin svečane dodjele oznake Hrvatski otočni proizvod.
Oznake HOP-a dobitnicima će zajedno dodijeliti gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.
"Grad Pag zaslužio je ovako veliku manifestaciju i tako značajnu jer i grad i otok Pag imaju proizvode s ovim oznakama i po tome prednjačimo.

Također je na neki način Grad Pag perjanica ove oznake jer su je proizvodi s Paga među prvima dobili, a veliko je zadovoljstvo što su i među dobitnicima sada naša Srednja škola Bartula Kašića čija je grupa Slani škoj dobila oznaku HOP za svoje radove. " - rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
Svečana dodjela oznake Hrvatski otočni proizvod održat će se u petak 21. siječnja u Kneževom dvoru u Pagu. Na svečanosti će biti nazočni ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak sa svojim suradnicima, svi dobitnici oznake Hrvatski otočni proizvod, predstavnici jedinica lokalnih samouprava s otoka Paga, Zadarske županije i Ličko senjske županije.
Na svečanosti dodjele Hrvatski otočni proizvod očekuje se i dolazak predstavnika Vlade RH i drugih visokih uzvanika.
Oznaku Hrvatski otočni proizvod dobilo je novih 78 hrvatskih proizvoda.,
Javni poziv za dodjelu oznake Hrvatski otočni proizvod bio je otvoren od 7. do 29. listopada 2021., a na isti je pristiglo 27 zahtjeva otočnih proizvođača koji su kandidirali 86 proizvoda, izvijestili su iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK