slusaonica01
livestream01

IMG 9641

U nedjelju je u atriju paškog Kneževa dvora predstavljena je prva knjiga u izdanju Gradske knjižnice Pag. Paška čipkarica Katica Babeli autora Iva Palčića prvo je izdanje u novopokrenutoj ediciji Zavičajna zbirka vam predstavlja. Kao je rekla ravnateljica Ljiljana Festini, ova edicija nastavak je aktivnosti Gradske knjižnice u kojima su predstavljani autori koji su svojim radom vezani uz Pag.

 

U svom obračanju okupljenoj publici Ivo Palčić se prisjetio svog susreta sa Katicom Babeli kao mladi novinar, te je istaknuo da postoje mnogi koji su svojim radom doprinijeli promociji paške čipke i čipkarstva u Pagu. Oni su zaslužili da budu zapamćeni, a ova knjiga je korak u tom smjeru.

Ivo Palčić rođen je u Pagu. Diplomirao je 1979. na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Radio je kao dopisnik Radio Zadra, Večernjeg lista i Vjesnika, zatim je surađivao s riječkim Novim listom, zadarskim Narodnim listom i Zadarskim listom, Hrvatskom televizijom te s drugim publikacijama.
Autor je knjiga Paška robinja - hrvatska pučka drama, Meštri s paškog kamenjara, Večernji razgovori (s književnikom Antom Zemljarom), Paški most izgradnja, obrana, obnova, Paška čipka na izložbama u Zagrebu i inozemstvu te najnovija Paška čipkarica Katica Babeli.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK