slusaonica01
livestream01

dan zemlje 7

22. travnja povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje te u okviru Županijskih dana Zadarske županije, Solana Pag i Natura Jadera organizirali su i uspješno proveli akciju čišćenja podmorja na području između nasipa koji okružuje Solanu Pag i nasipa kojim prolazi državna cesta

DVD Pag 2

Dobrovoljno vatrogasno društvo Pag i DVD Odranski Obrež potpisali su Povelju o bratimljenju. Na svečanosti su bili i DVD Križevci i DVD Rovinjsko Selo 1982. Dvodnevno druženje započelo je vožnjom na Izletničkom brodu Žitna lađa po Kupi, a navečer je bila svečanost bratimljenja. O tome su u DVD Pag rekli: Hvala od srca našim domaćinima i prijateljima na gostoprimstvu, na organizaciji i svemu.

5 IMG 4548

U organizaciji Grada Paga i TZ grada Paga na trgu Prtra Krešimira IV održan je Uskrsni doručak. Događaj je uveličala Gradska glazba Pag.

5 IMG 1318

Procesija na Veli petak |  Foto: Elvis Šmit/ Radio Pag

32 IMG 9844

Karnevalski utorak dan je od tradicionalnih maškara. Iza 17 sati Gradska glazba Pag zasvirala je paško kolo i tako započela program trećeg dana zadnjih dana tradicionalnog paškog karnevala. Dramska sekcija KUD-a Družina izvela je pučku dramu Robinja, a na pijacu se čuli i stari pučki napjevi.

51 IMG 9347

Drugi dan karnevala, 12. veljače rezerviran je za dječji program. U 17 sati na Pijaci krenulo je prvo kolo uz nastup dječjih skupina Brodići i Bubamare iz Paga te djece iz Odjela dječjeg vrtića Paški mališani iz Povljane. Između sljedećih kola dječji zbor OŠ Jurja Dalmatinca izveo je program pod nazivom „Zapjevajmo sa Vijolicama” , nastupile su curice iz Udruga Kissa koje vježbaju ples u Pagu i u Novalji.

34 IMG 9025

U Pagu su u tijeku zadnji dani ovogodišnjeg Paškog zimskog karnevala. Od prvih dana karnevalskog razdoblja održani su karenvalski tanci, ričavac, karnevalska predstava, a nakon svega, na Trgu Petra Krešimira IV. održava se središnji dio karnevalskog programa, uz Gradsku glazbu Paga, članove KUD-a Družina, brojne Paškinje i Pažane od kojih mnogi, nakon programa na trgu, nastavljaju zabavu na maškaranim tancima u Drugom magazinu. Paški zimski karneval završit će u srijedu, na Pepelnicu, spaljivanjem Marka.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK