slusaonica01
livestream01

Radio Pag Cikloturisticki maraton Camping Simuni

Na Pagu će se 18. svibnja održati Prvi cikloturistički maraton na otoku ROCK & BIKE TOUR 2019. Organizatori su Kamp Šimuni d.o.o. & VG Tur Team. Predviđeno vrijeme trajanja maratona je od 10:00 do 16:00 sati. U Camping Village Šimuni je registracija za utrku, start, cilj, nagradna igra, prehrana, smještaj i zabava.


Sve informacije na https://www.camping-simuni.hr/hr/kako-do-nas/
Dionica Prvog cikloturističkog maratona: Kamp Šimuni (start) – Košljun, Košljun – grad Pag, Grad Pag – Povljana, Povljana – Mandre (transport brodom), Mandre – Kolan, Kolan – Kamp Šimuni (cilj).
Staza je dugačka 44 km. Teren je asfalt i makadam. Brzina kretanja: kretanje u koloni s prosječnom brzinom kretanja 16 km/sat.
U organizaciju je uključena tehnička organizacija maratona i osiguranje (sigurnosno vozilo, vozilo hitne pomoći, vatrogasno vozilo, policijska pratnja, lučka kapetanija, redari biciklisti).
Start paket: majica maratona, startni broj, poklon paket. Organizacija stajališta, hrana i piće (snack varijanta) na stajalištima. Svečana večera na cilju. Foto i video materijali s maratona. Sudjelovanje u nagradnoj igri. Animacijski program i zabavni program.
NAGRADNA IGRA
Svaki sudionik prilikom prijave dobiva startni broj (startni broj postavlja se na bicikl). Startni broj ujedno je i uvjet za sudjelovanje u nagradnoj igri koja se održava na završetku Rock & Bike Toura. Sudionik će se prilikom prijave upoznati s bogatim fondom nagrada koje će se izvlačiti nakon odrađenog maratona.
Pravila za sudionike
Prijavom na cikloturistički maraton Rock & Bike Tour, sudionik potvrđuje da se upoznao s niže navedenim uvjetima maratona i da se s njima slaže. Maraton je rekreativnog karaktera te nema natjecateljskih elemenata. Sudionici prijavom pristaju na sudjelovanje na vlastitu odgovornost. Prijavom na maraton sudionici daju pristanak za slobodnu obradu osobnih podataka (uključujući video i foto materijal koji će nastati tijekom održavanja maratona kao i dan prije i dan poslije maratona) kako bi putem e-adrese/telefona bili obaviješteni o novostima i ostalim informacijama u vezi s Rock & Bike Tourom. Sudionici u dobi do 16 godina obvezni su nositi kacigu, a savjet je svima nošenje kaciga. Sudionici u dobi do 14 godina smiju sudjelovati izričito uz pratnju osobe starije od 16 godina. Svi sudionici moraju doći na maraton s tehnički ispravnim biciklom. Sudionici moraju biti na startu najkasnije 15 minuta prije starta maratona. Organizator zadržava pravo izmjene starta maratona o čemu će pravodobno obavijestiti sudionike. Start maratona signalizirati će se trubom. Sudionici moraju slijediti vodeće redare i cijelim putem kretati se iza njih. Zabranjeno je prestizanje vodećih redara biciklista. Sudionici se moraju pridržavati pravila korektne vožnje u koloni, odnosno ne dovoditi u opasnost druge bicikliste svojim kretanjem. Zabranjeno je iskorištavanje alternativnih putova i kraćenje staze. Sudionici moraju nositi startni broj tijekom cijelog maratona. Sudionici se moraju pridržavati svih uputa službenih osoba na prijavama, startu, stajalištima i cilju.
Za hitne slučajeve angažirana je pratnja vatrogasaca, policije i liječničke službe. Za manje kvarove osigurano je servisno vozilo za popravak bicikla i prijevoz biciklista. Kvarovi na biciklima analizirat će se i eventualno popravljati na organiziranim stajalištima.
Program
Petak 17.05.2019.-Cafe bar Suncokret (centralni dio kampa)
Dolazak natjecatelja
Animacijski program za djecu i odrasle
15:00 – 22:00 sata-prijava sudionika (smještaj, podjela start paket) u Šimuni race šatoru
Večer uz zabavni program
20:00 sata: živa glazba
Subota 18.05.2019.
07:30 – 09:00 sati-prijava sudionika (smještaj, podjela start paketa) u Šimuni race šatoru na ulazu u kamp, kod recepcije
09:45 sati-okupljanje svih sudionika na startu/cilju maratona, zadnji pregled, priprema za start
10:00 sati-start cikloturističkog maratona Rock & Bike Tour
16:00 sati-dolazak na cilj cikloturističkog maratona Rock & Bike Tour (Kamp Šimuni)
18:00 sati-svečana večera u restoranu Mali Raj, Kamp Šimuni
19:30 sati-nagradna igra “Rocks on fire“
21:00 sati- koncert
Nedjelja 19.05.2019.
Odjava sudionika
12:00 sati-Cafe bar Suncokret, besplatni šimunski rižoto za sve sudionike
15:30 sati-kasna odjava za sve sudionike Rock & Bike Toura
Startnina:
150,00 kn po osobi
Djeca do 12 godina GRATIS
Osobe starije od 65 godina -50 %
Startnina uključuje: kotizaciju, startni broj, broj za nagradnu igru, narukvicu, promotivni materijal, majicu cikloturističkog maratona Rock & Bike Tour, bidon s logom maratona, sponzorske materijale, okrjepu na stajalištima u vidu hrane i pića i raznih domaćih delicija, ulaz u Muzej soli, prijevoz biciklista i bicikla brodom (uz organiziran ukrcaj bicikala), obilazak sirane, pristup kampu i svim njegovim javnim objektima na dan održavanja maratona, osigurano besplatno parkiranje, vaučer za svečanu večeru u subotu 18.05.2019. u restoranu Mali Raj u Kampu Šimuni (više od 40 različitih jela na buffet stolu/all you can eat).
Svaki prijavljeni natjecatelj s uplaćenom kotizacijom ulazi u ždrijeb za nagradnu igru koja će se održati u subotu 18. 5. 2019. u večernjem terminu.

(Josip Portada/Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK