slusaonica01
livestream01

Radio Pag Paladinka

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru zatražilo je hitne izvide na predjelu Paladinke na Pagu, a u svezi radova provedenih na pomorskom dobru, kako bi se utvrdilo postoje li elementi kaznenog djela. Izvidi su zatraženi i od Lučke kapetanije Zadar, Državnog inspektorata RH i od Policijske uprave zadarske. Sumnja se da investitori tvrtke OlioOlive.de nisu imali pravo na građevinske zahvate na pomorskom dobru. Također se sumnja kako nemaju građevinsku dozvolu za uređenje zemljišta i gradnju bungalova.

U Lučkoj kapetaniji Zadar je potvrđeno kako je inspektor Lučke kapetanije Zadar izašao na očevid na Paladinku te kako je tom prigodom zapisnički utvrdio da je na lokaciji uvale Paladinka devastirano pomorsko dobro na način da je obavljanjem radova gradnje plaže bez koncesije, strojno usitnjen kamen prirodnih stijena i škrapa na tom dijelu pomorskog dobra, čime je počinjeno kazneno djelo protupravne gradnje iz članka 212. Kaznenog zakona. Potvrđeno je kako Lučka kapetanija Zadar nastavlja s provođenjem izvidnih radnji radi utvrđenja identiteta svih uključenih u počinjenje tog kaznenog dijela. Investitori iz tvrtke koja je registrirana u Njemačkoj su u uvali Paladinka, namjeravali izgraditi resort s pet zvjezdica. Na površini od 100 tisuća četvornih metara planirali su izgraditi 50 montažnih kuća s bruto površinom od oko 85 četvornih metara, s prostranim terasama i bazenom. Namjeravali su urediti 20 vezova za brodove i šest kilometara dugačku šetnicu uz more.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK