slusaonica01
livestream01

Radio Pag Izaslanstvo Juznomoravske regije

U Pagu je boravilo izaslanstvo Južnomoravske regije iz Češke i tom prigodom je u Kneževom dvoru otvorena izložba fotografija pod nazivom "Moravska Toscana" autora Radeka Severa. Na otvorenju izložbe bilo je izaslanstvo Južnomoravske regije koje je predvodio ing. Petr Kunc, dogradonačelnik Brno-Židenice i zastupnik Južnomoravske regije u Parlamentu Republike Češke, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić, direktorica Turističke zajednice grada Paga Vesna Karavanić sa suradnicima, predsjednik Mjesnog odbora Pag Dušan Herenda te drugi predstavnici Paga.

Za protokol i prevođenje bila je zadužena mgr. Kristýna Rygolová, lektorica češkog jezika na Sveučilištu u Zadru. Izložbu je otvorio ing. Petr Kunc koji je rekao kako suradnja Južnomoravske regije s Hrvatskom traje već jedanaest godina i kako je jako uspješna te kako mu je posebno drago što su posjetili grad i otok Pag gdje ljeti dolazi velik broj turista iz Češke. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je zahvalio na posjeti i na postavljanju izložbe i poželio im je ugodan boravak u Pagu. Kako su rekli predstavnici Južnomoravske regije, izložba "Moravska Toscana" bila je postavljena u mnogim gradovima Europe, a u Pag je stigla iz Strasbourga. Na otvorenju izložbe je rečeno kako je naziv izložbe "Moravska Toscana" zbog toga što krajolik Južnomoravske regije podsjeća na talijansku Toskanu i rado ga razgledavaju turisti, a posebice fotografi koji dolaze iz cijelog svjijeta. Za fotografe se organiziraju i radionice fotografiranja. Autor izložbe Radek Sever profesionalni je fotograf koji je za svoje fotografije dobio nekoliko vrijednih nagrada i priznanja. Organizatori izložbe su Ured Južnomoravske regije za međuregionalnu suradnju i Grad Pag. Izložba će biti otvorena do 28. travnja.
(Josip Portada/Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK