slusaonica01
livestream01

Radio Pag Djecji vrtic Pag filc

Dječji vrtić "Paški mališani" je, u sklopu svojeg godišnjeg plana i programa i projekta "Putovanje s paškom ovcom" organizirao dvodnevnu radionicu filcanja vune. Djeca su naučila kako od ovčje vune dobiti filc od kojeg se mogu izrađivati razni proizvodi.

U ponedjeljak, 15. travnja u suradnji s Udrugom Prospero iz Gračaca, u Dječjem vrtiću "Paški mališani" održana je radionica filcanja vune za djecu starije i srednje odgojno-obrazovne skupine, a u utorak 16. travnja u popodnevnim satima, održana je radionica za odgojiteljice i roditelje. Djeca su se uz pomoć svojih odgojiteljica i voditeljica radionice upoznala s tehnikom dobivanja filca te od navedenog materijala izrađivala kuglice, cvjetove, stabljike…Svoju kreativnost pokazali su i roditelji na istoimenoj radionici. U opuštenom i veselom ozračju izrađeni su mnogi lijepi proizvodi raznih motiva koje se može pogledati u galeriji fotografija na mrežnoj stranici Dječjeg vrtića "Paški mališani". Filcanje je tehnika prerade vune koja se temelji na svojstvu vlakana da se uslijed mehaničkog i toplinskog djelovanja, a uz pomoć sapuna, međusobno upletu u čvrstu strukturu. Vuna se nakon češljanja ne prede u nit, nego se moči vodom i sapunom, a zatim gnječi i valja. Na kraju se dobije gust i neraskidiv materijal-filc.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK