slusaonica01
livestream01

Radio Pag Zubovici

U Zubovićima će se 4. svibnja otvoriti treća rekreativno-poučna staza „Po bonaci u Burnja dragu“. „Preko škrap, hrip, sten, grot, kogolov, babujov, škaje i peršćakov do žala i mela“ puno je izraza za kamen na otoku od kamena. Upravo ovako izgleda poučno-rekreativna staza „Po bonaci u Burnja dragu“- treća koja je označena u kamenjaru iznad Zubovića. U okviru projekta Pag hiking, udruga Veli škoj u suradnji s TZ grada Novalje svake godine organizira otvaranje jedne poučno-rekreativne staze i priprema bogat program za sve rekreativce i zaljubljenike u paški kamenjar.


„Svake godine sve je više sudionika, a primijetili smo i da su staze izuzetno posjećene i ostatak godine. To su ljepote našega otoka, koji je po mnogočemu jedinstven, i koje svima želimo pokazati, ali sve posjetitelje molimo da za sobom ostave samo tragove gojzerica,“ ističu u udruzi Veli Škoj.
Spomenuta staza produžetak je staze „Kozje berdo“, otvorene 2017. godine, koja utabanim putevima po kamenjaru, uz rudnik boksita vodi sve do Gornjeg mora i uvale Vela luka. Staza „Po bonaci u Burnja dragu“ prolazi po Dolcu-zelenoj oazi i nogometnom igralištu usred kamenjara do Burnja drage, spušta se do mora i Karavanića, gdje se nekad nalazio vrijedan izvor pitke vode. Uz pogled na Velebit i kvarnerske otoke, rijetko tko neće posegnuti za fotoaparatom, a staza će pokazati najljepše od krajolika kojeg stoljećima oblikuju bura i sol.
„Pridružite nam se u Zubovićima u subotu, 4. svibnja, i provedite rekreativan vikend na Pagu. Nadamo se da ćemo u Burnja dragu po bonaci, a ne po buri," pozivaju iz Velog škoja.
Prijave su moguće na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., na Stotinka.hr, FB stranici Udruga Veli škoj Zubovići ili na startu na dan održavanja.
Sudjelovanje u hikingu iznosi 50 kuna, a uključuje ručak za sudionike.


Smještaj možete rezervirati na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


LOKACIJA: Zubovići, Otok Pag
DATUM: 4.5.2019.
POLAZIŠTE: Igralište u Zubovićima, 10:00 h
TRAJANJE: cca 2:30 h
DULJINA STAZE: 6 km
TEŽINA: Moderate


NAPOMENE: - potrebna oprema: planinarske cipele ili tenisice, kapa i krema za sunce, prikladna odjeća, ruksak, voda.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK