slusaonica01
livestream01

radio pag mjesto tragičnog događaja

Troje djece iz Paga koja su se liječila u zadarskoj bolnici otpuštena su iz bolnice, a četvrto, koje je bilo najteže ozlijeđeno i prevezeno u KBC Zagreb, bit će otpušteno do petka. Troje djece u dobi od tri, pet i osam godina, dvije djevojčice i dječak, koji su, nakon što ih je otac 28. veljače bacio s balkona obiteljske kuće u Pagu bili zbrinuti u Općoj bolnici Zadar, otpušteni su s bolničkog liječenja, priopćeno je iz ureda ravnatelja zadarske bolnice. "Djeca su tijekom jutarnjih sati u dobrom zdravstvenom stanju otpuštena iz bolnice, a u dogovoru s Centrom za socijalnu skrb Zadar i Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, bit će na kućnoj njezi," navodi se u priopćenju. Sedmogodišnja djevojčica koje se liječi u KBC-u Zagreb, spremna je za otpuštanje iz bolnice, još prolazi neke kontrole i bit će otpuštena do petka, rekao je pomoćnik ravnatelja KBC-a Milivoj Novak.


"Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku i sustav socijalne skrbi učinilo je sve kako bi se nastradaloj djeci omogućila najprimjerenija daljnja skrb i razvoj te u tom smislu neće komunicirati detalje vezane uz malodobnu djecu," priopćilo je Ministarstvo. Pretpostavlja se kako će djeca biti otpuštena na kućnu njegu s majkom, uz skrb stručne osobe.
Otac koji je 28. veljače s balkona kuće u Pagu bacio četvero malodobne djece i tereti se za kazneno djelo teškog ubojstva u pokušaju, premješten je iz Zadra u zatvorsku bolnicu u Zagrebu radi psihijatrijsko-psihološkog vještačenja. Kako je rekao zamjenik zadarskoga županijskog državnog odvjetnika i glasnogovornik ŽDO-a Duško Berović psihijatrijsko-psihološkim vještaćenjem će se utvrditi je li bio svjestan svojih postupaka. Berović je potvrdio da se još čekaju rezultati toksikološkog vještačenja krvi i urina te biološkog vještačenja. Djeci koju je 54-godišnji otac bacio s balkona dostavljena je pouka o pravima koja imaju u kaznenom postupku koji se vodi protiv njihova oca te im je na prijedlog zadarskoga ŽDO-a postavljen opunomoćenik - odvjetnik koji će zastupati njihove interese tijekom postupka, rekao je Duško Berović. Dosad su ispitana tri svjedoka, a majku žrtava zbog posebnog statusa svjedoka ispitat će sudac istrage.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK