slusaonica01
livestream01

Radio Pag aglomeracija

Između Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana i direktora komunalnih društava sve tri jedinice lokalne samouprave, potpisan je Sporazum o udruživanju u projektu aglomeracije za dio otoka koji se nalazi u Zadarskoj županiji. Radi se o dugoročnom projektu vrijednom 600 milijuna kuna koji se temelji na načelu regionalizacije vodnokomunalnog sustava kojim se traži prije svega ekonomski princip. Potpisnici Sporazuma o udruživanju u projektu aglomeracije su gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, načelnik Općine Kolan Marin Pernjak i načelnik Općine Povljana Ivica Pogorilić i njihovi suradnici iz komunalnih društava.

Grad Novalja, koji se nalazi na području Ličko-senjske županije, već je krenuo s projektom aglomeracije na svojem području. Nakon potpisivanja Sporazuma, predstavnici Grada Paga, Općine Kolan i Općine Povljana su u Novalji razgovarali s gradonačelnikom Grada Novalje Antom Dabom. Svi potpisnici Sporazuma su naglasili kako se radi o iznimno važnom projektu za cijeli otok Pag.
"Ovo je u novijoj povijesti otoka sigurno najveći projekt, vrijedan oko 600 milijuna kuna, a odnosi se na jedinice lokalne samouprave na području Zadarske županije. Ovo je poseban trenutak, značajan za svaku jedinicu lokalne samouprave i za budućnost otoka. Smatram kako svi moramo ići zajedno, upravo kako smo to napravili pri potpisivanju ovog sporazuma, jer samo ako idemo zajedno možemo ostvariti velike kapitalne projekte," rekao je Marin Pernjak, načelnik Općine Kolan.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK