slusaonica01
livestream01
  • image
  • image
  • image

Radio Pag Benediktinski samostan

Stalnu izložbu crkvene umjetnosti u Benediktinskom samostanu sv. Margarite u Pagu otvorit će ministrica kulture dr. sc. Nina Obuljen Koržinek. Potvrdila je to mr. sc. Vesna Jurić Bulatović iz Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba. Na otvorenju Stalne izložbe crkvene umjetnosti bit će među ostalima nazočni i predstavnici Muzeja za umjetnost i obrt iz Zagreba, Sveučilišta u Zadru, predstavnici Grada Paga, Grada Novalje, Općine Kolan i Općine Povljana, predstavnici otočnih turističkih zajednica i drugi. Program će početi ujutro, među ostalim i nastupom Crkvenog zbora i ženske klape Peružini.

U 13:00 sati ministrica Obuljen otvorit će Stalnu izložbu crkvene umjetnosti. Prema programu, prof. dr. sc. Miroslav Granić predstavit će zbornik o materijalnom i nematerijalnom kulturnom dobru Benediktinskog samostana sv. Margarite. Stalna izložba crkvene umjetnosti predstavit će materijalno i nematerijalno kulturno blago koje je tijekom sedam stotina godina prikupljano i čuvano u Benediktinskom samostanu sv. Margarite. Projekt Stalnog postava, kao prve faze budućeg muzeja po izvedbenom projektu Željka Kovačića, dipl.arh., svojim funkcijama i aktivnostima potvrdit će sastavni dio životnog gesla paških redovnica "ora et labora" i jedinstvenog oblika i način života i molitvi za samoodrživost zajednice.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK