slusaonica01
livestream01

obalni zid 5

Radovi na sanaciji obalnog zida na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika teku prema predviđenom planu. Prema projektu, obalni zid će se u cijelosti obnoviti, a uz obalni zid, u širini od 2, 7 m uredit će se šetnica koja će biti popločana i na njoj će biti posebna rasvjeta. Kod plaže Prosika izgradit će se rampa za invalide. Radovi će trajati do 31. ožujka iduće godine.


Projekt sanacije obalnog zida izvodit će se u dvije faze. Jednu fazu izvodit će Županijska lučka uprava, a drugu fazu Grad Pag. Faze su određene jer je dio obale u nadležnosti Županijske lučke uprave, a dio Grada Paga. Sredstva za projekt osigurana su potpisivanjem dva sporazuma za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika koja su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Prvim sporazumom Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture osigurat će dva milijuna kuna za sanaciju obalnog zida na Staroj rivi i do Drugog magazina. U tom projektu Grad Pag će sudjelovati s milijun kuna. Drugim sporazumom ministarstvo će osigurati 400. 000 kuna za uređenje obalnog zida od Drugog magazina do plaže Prosika. U tom projektu Grad Pag će sudjelovati sa 1, 5 milijuna kuna.

obalni zid 3

Dijana Vuleta/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK