slusaonica01
livestream01

U Pagu je obiljezen blagdan Male Gospe

U Pagu je svečano obilježen blagdan Male Gospe. Dan pred Malu Gospu, u Zbornoj crkvi Marijina Uznesenja, održane su liturgije, a navečer je bilo i bdijenje uz molitvu. Na blagdan Male Gospe, kip Majke Božje je u procesiji prenesen u svoje svetište, u crkvu Uznesenja Marijina u Starom gradu. U procesiji su sudjelovali svećenici, predstavnici otočnih župa, članovi DVD-a Pag u svečanim odorama, nosači kipa Majke Božje u paškoj narodnoj nošnji, te brojni vjernici.

Kip Majke Božje se od 1855. godine, na blagdan Vele Gospe, u zavjetnoj procesiji prenosi iz svojeg svetišta u paškom Starom gradu u Zbornu crkvu Marijina Uznesenja u Pagu i postavlja se kod središnjeg oltara, a na Malu Gospu, u procesiji se prenosi u crkvu Uznesenja Marijina u Starom gradu.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK