slusaonica01
livestream01

Pag Pocinju radovi na sanaciji obalnog zida Stara riva Prosika

Kako je za Radio Pag potvrđeno u Županijskoj lučkoj upravi Zadar, za oko dva tjedna počet će radovi na sanaciji obalnog zida na Staroj rivi i od Stare rive do sredine kompleksa magazina. Prema projektu, radovi će trajati do 31. ožujka iduće godine.


"Sada smo u fazi potpisivanja ugovora s izvođačem radova i još ne mogu detaljnije govoriti o tome, ali s odabranim izvođačem ćemo dogovoriti točan datum za početak radova, a vjerujem da će to biti uskoro, za oko petnaestak dana," rekao je za Radio Pag ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar Damir Škibola.
Škibola je rekao kako radovi moraju početi što prije, jer ako se sredstva koja su osigurana ne utroše do kraja godine, morat će se vratiti.

Projekt je izradila tvrtka "PGN Projekt" iz Splita. Projekt sanacije obale izvodit će se u dvije faze. Jednu fazu izvodit će Županijska lučka uprava, a drugu fazu Grad Pag. Faze su određene jer je dio obale u nadležnosti Županijske lučke uprave, a dio Grada Paga.
Obalni zid će se u cijelosti obnoviti, a u širini od 2, 7 metara od obalnog zida uredit će se šetnica koja će biti popločana kamenom. Kod plaže Prosika izgradit će se rampa za invalide.
"Obalni zid na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika je u lošem stanju, dijelu obalnog zida prijeti urušavanje i zbog toga je ovaj projekt jako važan za Pag," rekao je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić za Radio Pag.
Sredstva za projekt osigurana su potpisivanjem dva sporazuma za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika koja su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić
Prvim sporazumom resorno ministarstvo će osigurati dva milijuna kuna za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi, do Drugog magazina. U tom projektu Grad Pag će sudjelovati s milijun kuna. Drugim sporazumom ministarstvo će osigurati 400. 000 kuna za uređenje obalnog zida od Drugog magazina do plaže Prosika. U tom projektu Grad Pag će sudjelovati sa 1, 5 milijuna kuna. Uređenje obalnih zidova je preduvjet za izgradnju lukobrana na kojem će biti vezovi i za brodove za linijski promet.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK