slusaonica01
livestream01

Pag 11 Medunarodni festival cipke

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, ove godine će se, od 23. do 26. lipnja, u gradu Pagu održati 11. Međunarodni festival čipke. Organizatori su Turistička zajednice Grada Paga, Grad Pag i Društvo paških čipkarica "Frane Budak". Pokrovitelji festivala su Ministarstvo kulture i medija RH i Ministarstvo turizma i sporta RH.


Festival će početi svečanim otvorenjem u četvrtak, 23. lipnja na Trgu Petra Krešimira IV. s početkom u 19.30 sati. Na svečanom otvorenju nastupit će Gradska glazba Pag. Nakon toga bit će razgled postavljenih izložbi i koncert grupe Infishando.
U petak, 24. lipnja, na rasporedu su radionice lepoglavske i paške čipke koje će se održati u Kneževom dvoru s početkom u 10:00 i 18:00 sati, a u večernjem dijelu programa nastupit će klapa Kaše iz Dubrovnika. Zatvaranje festivala je u subotu, 25. lipnja u 20:00 sati, a prije zatvaranja podijelit će se zahvalnice sudionicima na Trgu Petra Krešimira IV. te nastupom KUD-a Hrvatska čitaonica Selci Đakovački i nastupom mlađe grupe KUD-a Družina s početkom u 21:00 sat.
Na ovogodišnjem 11. Međunarodnom festivalu sudjeluju čipkarice iz šest zemalja, Bugarske, Mađarske, Poljske, Slovačke, Slovenije i Hrvatske čiji će se izložbeni eksponati moći pogledati u prizemlju Kneževog dvora od 09.30 do 13.00 sati i od 17.00 do 22:00 sata. Svi posjetitelji u istom vremenu moći će u gradu Pagu razgledati i Izložbu Paške čipke Društva paških čipkarica "Frane Budak" u Galeriji paške čipke na Trgu Petra Krešimira IV., Izložbu Paške čipke u Benediktinskom samostanu, Izložbu crkvenog ruha u Zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja, Izložbu fotografija Radivoja Pastorčića u Crkvi sv. Jurja i stalni postav Etno kuće KUD-a Družina u ulici sv. Marije te se upoznati sa bogatom kulturnom, vjerskom i tradicijskom baštinom Grada Paga. Sponzori festivala su Erste banka i Solana Pag d.d.

PROGRAM FESTIVALA:
Četvrtak, 23. lipnja 2022.
Gradska glazba Pag
Službeni dio otvaranja festivala (Trg Petra Krešimira IV.)
19.30-Ceremonija otvaranja
Razgledavanje svih festivalskih izložbi
Domjenak za uzvanike
21.00 Koncert Infishando
(Atrij Kneževog dvora)

Petak, 24. lipnja 2022.
10.00-Radionica lepoglavske čipke
18.00-Radionica paške čipke
(Atrij Kneževog dvora)
20.30-Večernji program
21.00-Koncert klape Kaše, Dubrovnik
(Trg Petra Krešimira IV.)

Subota, 25. lipnja 2022.
20.00-Podjela zahvalnica i zatvaranje
21.00-Nastup KUD-a Hrvatska čitaonica Selci
Đakovački i KUD Družina, mlađi
(Trg Petra Krešimira IV.)

Nedjelja, 26. lipnja 2022.
10.30 Sv. misa (Crkva Marijina Uznesenja, Trg Petra Krešimira IV.)

IZLOŽBE
IZLOŽBE ZEMALJA SUDIONICA
-Bugarska, Mađarska, Poljska, Slovačka, Slovenija, Hrvatska
(prizemlje Kneževog dvora, Trg Petra Krešimira IV.)
IZLOŽBA PAŠKE ČIPKE DRUŠTVA PAŠKIH ČIPKARICA FRANE BUDAK"
(Galerija paške čipke, Trg Petra Krešimira IV)
IZLOŽBA PAŠKE ČIPKE
(Benediktinski samostan)
IZLOŽBA CRKVENOG RUHA
(Crkva Marijinog Uznesenja)
IZLOŽBA FOTOGRAFIJA RADIVOJ PASTORČIĆ
(Crkva Sv. Jurja)
STALNI POSTAV ETNO KUĆE KUD-a DRUŽINA
(Ulica Sv. Marije)
Izložbe će biti otvorene od 09.30 do 13.00 i 17.00 do 22:00 sata.


Službena objava

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK