slusaonica01
livestream01

Obiljezavanje Dana Grada Paga 18 svibnja 2022

U srijedu, 18. svibnja, obilježit će se Dan Grada Paga. Na temelju odluke Gradskog vijeća Grada Paga, Dan Grada Paga, koji je 30. ožujka, obilježava se zajedno s Danom utemeljenja novog grada Paga, 18. svibnja.


Dan utemeljenja obilježava se u spomen na 18.svibnja 1443. godine, kada je položen kamen temeljac za Zbornu crkvu Uznesenja Marijina i za kulu Skrivanat, što je bio početak izgradnje novog, današnjeg grada Paga.
Dan Grada Paga je 30. ožujka, u spomen na dan kada je grad Pag, Bulom kralja Belle IV. dobio status Slobodnog kraljevskog grada. Odlukom Gradskog vijeća Grada Paga povezana su ta dva izuzetno značajna datuma iz prošlosti grada Paga.

Program obilježavanja Dana Grada Paga, 18. svibnja 2022. godine:
8:00 sati-Polaganje vijenaca na Gradskom groblju u Pagu
8:30 sati-Misa u Zbornoj crkvi Marijinog uznesenja u Pagu
10:30 sati-Nastup Gradske glazbe Pag na Trgu Petra Krešimira IV.
11:00 sati-Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga (Knežev dvor, Trg Petra Krešimira IV)
12:00 sati-Druženje s građanima uz nastup Klape Sol i Dječjeg vrtića Paški mališani
na Trgu Petra Krešimira IV.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK