slusaonica01
livestream01

Radio Pag Dan utemeljenja i Dan Grada Paga

Na temelju odluke Gradskog vijeća Grada Paga, u Pagu će se 18. svibnja, na Dan utemeljenja novog grada Paga obilježiti i Dan Grada Paga. Naime, Gradsko vijeće Grada Paga donijelo je Odluku o izmjeni i dopuni Statuta Grada Paga na temelju koje je određen novi dan za obilježavanje Dana Grada Paga i to na Dan utemeljenja, 18. svibnja.

Dan utemeljenja obilježava se u spomen na dan kada je, 18.svibnja 1443. godine, položen kamen temeljac za Zbornu crkvu Uznesenja Marijina i za kulu Skrivanat, što je bio početak izgradnje novog, današnjeg grada Paga. Dan Grada Paga je 30. ožujka, u spomen na dan kada je grad Pag, Bulom kralja Belle IV. dobio status Slobodnog kraljevskog grada. Odlukom Gradskog vijeća Grada Paga povezana su ta dva izuzetno značajna datuma iz prošlosti grada Paga.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK