slusaonica01
livestream01

Izgradnja lukobrana u Pagu

Projekt pod nazivom "Izgradnja lukobrana i formiranje plaže na predjelu Prosika-Golija u gradu Pagu" dobio je lokacijsku dozvolu. Potvrdio je to za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Lukobran će biti dugačak 230 metara, a gradit će se od sredine kompleksa starih skladišta soli, magazina, paralelno s Branimirovom obalom, do razine restorana Smokva.

Uz lukobran će se napraviti nova plaža i to od dijela lukobrana nasuprot lanterni kod Mandrača do sredine kompleksa magazina, gdje će se spajati s plažom Prosika. Sjeverni dio lukobrana bit će zaštićen kamenim nasipom. Lukobran će biti podijeljen na tri dijela, na nautički dio, na ljetni vez za turističke brodove i dio za brodove javnog linijskog prometa. Lukobran je, među ostalim, predviđen za prihvat trideset brodova od petnaest metara i za šest brodova od dvadeset pet do trideset metara.
"Preduvjet za dobivanje potrebnih dozvola bilo je donošenje DPU-a Prosika, na čemu smo radili godinu i pol dana," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Lukobran je Gradu Pagu potreban, jer sada imamo situaciju da se po ljeti brodovi srednje veličine nemaju gdje privezati i zbog toga odlaze. Nautičari neće doći tamo gdje nemaju siguran vez za svoj brod, gdje nema benzinske postaje blizu mora. Uz to, Pagu je potreban linijski promet. Prije svega, potrebna nam je brodska veza s Karlobagom, ali i s drugim mjestima u Velebitskom kanalu."
U projektu izgradnje lukobrana je i obnova obalnog zida na Staroj rivi i obalnog zida od Stare rive do plaže Prosika.


Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK