slusaonica01
livestream01

Grad Pag dobio nagradu za Najbolji mali grad i 1. mjesto u kategoriji obrazovanja, demografije, mladih i socijalne politike.

Pri tome je gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić posebno zahvalio ravnateljicama škola i dječjeg vrtića u Pagu na velikom doprinosu. Na kojim sve projektima surađuju s Gradom i koliko ih Grad Pag podržava u radu za Radio Pag su ispričale ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag Željka Zubović, ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića Pag Marija Pećirko i ravnateljica Dječjeg vrtića Paški mališani Pag Ljubica Fabijanić.
Ravnateljica Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag Željka Zubović o suradnji s Gradom Pagom:
"Grad Pag izdvaja dosta sredstava za rad Osnovne škole Jurja Dalmatinca Pag. Najviše sredstava izvdaja za financiranje produženog boravka gdje Grad financira djelatnika u produženom boravku. To je program u koji su uključena djeca koja nemaju mogućnost biti s roditeljima ili bakama kada nema nastave i u sklopu tog programa oni pišu domaću zadaću, ručaju i pripremaju se za popodnevnu nastavu. Od ostalih projekata koje Grad financira vrlo važno je spomenuti projekt razmjene ucenika sa školom u gradu Zane. Prije nekoliko dana naši učenici su se vratili od tamo s vrlo pozitivnim iskustvima i to je jedan stvarno vrijedan prokjekt koji u potpunosti financira Grad Pag. Od ove godine ćemo pokušati uspostaviti suradnju s Hrvatskom osnovnom školom u Budimpešti i sudjelovat ćemo na njihovim Danima hrvatske kulture. To je isto projekt koji će financirati Grad Pag. Vrlo često Grad Pag se odaziva i na pozive za donacije za školske izlete i ostale donacije po potrebi tako da suradnju s Gradom mogu ocjeniti vrlo pozitivnom."
Ravnateljica Srednje škole Bartula Kašića Pag Marija Pećirko o suradnji s Gradom Pagom:
"Grad Pag ima jako dobru suradnju sa Srednjom školom Bartula Kašića u Pagu. To se pogotovo odnosi na njihovo zalaganje za očuvanje Čipkarske škole odnosno Programa osposobljavanja za zanimanje čipkarice. Grad Pag u potpunosti financira taj Program koji provodi naša škola. Svake godine u okviru Proračuna mi apliciramo i dobijemo sredstva uglavnom za sve što tražimo, a tražimo za tiskanje školskog lista, rad učeničke zadruge, Dane otvorenih vrata, poneku vanučioničku nastavu. Koliko tražimo toliko uglavnom i dobijemo. Imamo dobru suradnju i s gradskim Odjelom za praćenje EU fondova. Kada nam treba njihova stručna pomoć djelatnice Grada nam uvijek pomognu. Prošle školske godine počeli smo s Gradom Pagom jednu priču o popularizaciji strukovnih zanimanja. Srednja škola u Pagu obrazuje učenike u sektoru Turizam i ugistiteljstvo za zanimanja kuhar i konobar. Grad Pag je zajedno s nama uvidio veliki problem nedostatka interesa za ta zanimanja i daje nam veliku podršku za njihovom popularuzacijom. "
Ravnateljica Dječjeg vrtića Paški mališani Ljubica Fabijanić o suradnji s Gradom Pagom:
"Grad Pag pomaže Dječji vrtić Paški mališani na mnogo načina. Naš vrtić svakodnevno surađuje s Gradom. Grad Pag je osnovač što znači da financira vrtić u potpunosti, sufinancira 75 posto roditelje i naravno sufinancira ostale financijske potrebe zapošljavnja djelatnika i slično. Surađujemo na raznim projektima. Važno je spomenuti samu izgradnju dječjeg vrtića koji je napravljen po visokim državnim pedagoškim standardima. Vrtić trenutno zapošljava 22 djelatnika i to su sve vrlo mlade žene i jedan muškarac. Upisali smo više djece nego prijašnjih godina. Vrtić ima 120 polaznika, a možemo ih primiti 130. Grad je raspisao i javnu nabavu i do kraja ove godine bi se svakako počelo s uređenjem okoliša vrtića. To je prokekt koji je dijelom financiran od Ministarstva regionalnog razvoja, a dijelom od Grada Paga. "

Radio-Pag-Osnovna-skola
Pocetak-skole

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK