slusaonica01
livestream01

Novaljakoncert

Komunalno društvo Grada Novalje, Trgovačko društvo "Arburoža", d.o.o., nabavilo je novo komunalno vozilo za odvojeno prikupljanje otpada vrijedno 1.337.446,60 kuna, od čega se, u sklopu javnog poziva „Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“–Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014-2020“, dobilo 1.136.829,61 kuna bespovratnih sredstava.

"Javili smo se na javni poziv, ispunili smo tražene uvjete i našem trgovačkom društvu je odobren projekt nabave komunalnog vozila za odvojeno prikupljanje otpada, s čime smo jako zadovoljni, jer nabava takvog vozila ima veliko značenje i za kvalitetnije obavljanja poslova "Arburože" na prikupljanju otpada, ali i za građane Grada Novalje, u smislu poboljšanja kvalitete komunalne usluge," rekao je Ivica Peranić, direktor Trgovačkog društva "Arburoža".
Novo komunalno vozilo ima najmoderniju tehnologiju koja koristi različite filtere koji znatno smanjuju emisije ispušnih plinova, prihvatljiviji su za okoliš, te će ubrzati proces odvojenog sakupljanja otpada.
"Naš plan je stalno povećavanje količine odvojenog otpada, a radimo na nekoliko projekata za zbrinjavanje otpada. Napravljeni su značajni pomaci u prikupljanju odvojenog otpada i vjerujem kako će se dobar trend nastaviti," rekao je Peranić.
U planu "Arburože" je i dalje raditi na moderniziranju voznog parka, optimiziranju procesa odvojenog prikupljanja otpada, povećanja stope odvojeno sakupljenog otpada i kvaliteti cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK