slusaonica01
livestream01

Predavanje 03

U Kneževom dvoru u Pagu, u utorak, 2. studenog, s početkom u 18:30 sati, održat će se predavanje na temu papke cakavice i govora grada Paga. Predavanje će održati dr. sc. Josip Lisac, dijalektolog i filolog. Organizatori su Grad Pag i KUD Družina, a suorganizator i medijski pokrovitelj je Radio Pag. Dr. sc. Josip Lisac cijenjeni je znanstvenik, autor brojnih znanstvenih radova i dobitnik brojnih nagrada.

Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Delnicama, a Filozofski fakultet u Zadru. Doktorirao je 1986. godine disertacijom o goranskim kajkavskim govorima. Na Filozofskom fakultetu u Zadru bio je u trajnom zvanju redovitoga profesora od 2002. godine. Osnovni mu je interes dijalektologija i povijest hrvatskoga jezika. Sudjelovao je u međunarodnim projektima iz jezikoslovnog zemljopisa. Surađivao je i surađuje u brojnim časopisima i u Hrvatskoj i izvan nje. Sudjelovao je u radu velikog broja znanstvenih skupova i objavljivao u mnogim zbornicima radova i sličnim edicijama. Objavio je više knjiga te sudjelovao u priređivanju djela iz hrvatske književnosti i iz hrvatske filologije. Od 2004. godine član je suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Dobitnik je nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 2000. godine za knjigu "Hrvatski govori, filolozi, pisci", Nagrade Zadarske županije 2005. godine za knjige "Hrvatska dijalektologija 1." i "Faust Vrančić i drugi", Prve nagrade za znanost Novog lista i Goranskoga novog lista 2007. godine za knjigu "Tragom zavičaja", Nagrade grada Zadra 2009. godine za knjigu Hrvatska dijalektologija drugi dio" i Nagrade Judita za najbolju knjigu o hrvatskoj književnoj baštini u 2012. godine.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK