slusaonica01
livestream01

Lucka kapetanija

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić potvrdio je za Radio Pag kako je, nakon mnogo truda i angažmana od strane Grada Paga i drugih nadležnih institucija, opet počela raditi Ispostava Lučke kapetanije u Pagu.
" Od danas Ispostava Lučke kapetanije opet radi, na veliko zadovoljstvo i Grada i svih nas. U Ispostavu je došla djelatnica i predmeti se opet mogu rješavati u Pagu. " - rekao je Fabijanić.


Ispostava Lučke kapetanije u Pagu bez djelatnika je bila od veljače 2020. godine. Od tada je bilo problema oko zapošljavanja novoga djelatnika. Jedno vrijeme u Ispostavu je dolazila djelatnica iz Zadra, no onda je rješavanje svih predmeta prebačeno u Senj. U Pagu su to mnogi dočekali s velikim ogorčenjem. Naime, Grad Pag ima višestoljetnu tradiciju lučke uprave, svojim pomorskim područjem je suvereno upravljao, postojala je luka, postojala je služba bilježenja ukrcaja i iskrcaja tereta (u kuli Skrivanat), postojale su karantene za pomorce. U novijem dobu Pag je imao Lučku kapetaniju koja je desetljećima dobro radila i s čijim su radom i domaći ljudi i turisti bili zadovoljni. Velika promjena dogodila se kada je u Pagu ukinuta Lučka kapetanija, a umjesto kapetanije je uspostavljena Lučka ispostava. Vijest o ponovnom početku rada Ispostave u Pagu mnogi su dočekali s oduševljenjem. Naime, svi kojima su potrebne usluge Lučke kapetanije, više neće morati odlaziti u Senj kako bi rješavali svoje predmete.
Dijana Vuleta/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK