slusaonica01
livestream01

vijece

Pod predsjedanjem predsjednice Gradskog vijeća Grada Paga Jasne Magaš, u Gradskoj vijećnici održana je 3. sjednica Gradskog vijeća na kojoj je Gradsko vijeće donijelo Odluku o davanju suglasnosti na Sporazum s Državnom geodetskom upravom, Odluku o imenovanju ravnateljice Gradske knjižnice Pag, Odluku o naknadama članovima Gradskog vijeća i predsjednicima Vijeća mjesnih odbora Grada Paga i Odluku o raspisivanju javnog natječaja za prodaju zemljišta u vlasništvu Grada Paga. U dopuni Dnevnog reda uvršten je i prijedlog Odluke o osnivanju postrojbe Civilne zaštite opće namjene Grada Paga.


U raspravi o davanju suglasnosti za sklapanje Sporazuma s Državnom geodetskom upravom rečeno je kako se radi o iznimno važnom projektu za Grad Pag koji će se raditi kroz duže vremensko razdoblje.
Gradonačelnik Grada Paga je o tome rekao: " Ovo je izuzetno veliki projekt koji će trajati godinama. U prvoj fazi izmjera će se raditi na građevinskom zemljištu, a drugoj fazi na poljoprivrednom zemljištu. Koliko je to veliki posao govori i to što će biti obuhvaćeno preko 25000 zemljišnih čestica iako je početna procjena bila da će ih biti oko 9000. Cijeli postupak vodit će Državna geodetska uprava, a ovaj postupak je važan za sve građane grada Paga u svim naseljima Gada Paga, a isto tako jako je važan za određivanja nerazvrstanih cesta i pomorskog dobra. Građane će se upućivati na postupak na razne načine, kako bi sudjelovali u postupku. "
Pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinsko pravna pitanja Ana Šupraha je navela da se 80- ih godina tadašnja katastarska izmjera provela u sudu kroz zemljišni danas ne bi bilo problema ili bi bili puno manji. "No tada to nije provedeno, ali u ovom slučaju katastarska izmjera će se provesti u skladu sa zakonom tako što će se operat katastarske izmjere provesti u zemljišnim knjigama. Potrebno je sudjelovanje vlasnika zemljišta radi označavanja svojih zemljišnih čestica, a to će isto uraditi i Grad Pag za svoja područja. Na razne načine će se građane upućivati kako i što trebaju raditi u ovom postupku." - rekla je Šupraha.
Na sjednici je rečeno kako se očekuje da će katastarska izmjera trajati oko 7 godina.
Katastarska izmjera provodit će se na području Grada Paga za dijelove Katastarske Općine Pag, a to su naselja Pag i Bošana, KO Dinjiška, naselja Miškovići i KO Povljana, naselja Vlašići i Smokvica i to sve u svrhu katastra nekretnina i obnove zemljišne knjige.
Grad Pag će sredstva za provođenje katastarskih izmjera osigurati u proračunu Grada Paga te iz drugih izvora. U osiguravanju sredstava koja treba osigurati Grad Pag mogu sudjelovati pravne i fizičke osobe, nositelji prava na nekretninama. Sredstva potrebna za provođenje katastarskih izmjera na području Grada Paga snosit će Državna geodetska uprava sa 40 posto, a Grad Pag sa 60 posto. U slučaju da u osiguravanju sredstava sudjeluju pravne i fizičke osobe, nositelji prava na nekretninama, njihova sredstva objedinjuje Grad Pag. Za obavljanje postupka izlaganja Grad Pag osigurava prostor za izlaganje, sredstva za pripremu i instalaciju katastarskih podataka i opreme za potrebe izlaganja na lokaciji izlaganja.
Provedbu tehničkog nadzora nad provođenjem katastarske izmjere vršit će pravna osoba ovlaštena za obavljanje stručnih geodetskih poslova u skladu s posebnim zakonom kojim se uređuje obavljanje geodetske djelatnosti.
Prema odluci Gradskog vijeća Grada Paga o prijedlogu Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju zemljišta u vlasništvu Grada Paga donesena je Odluka o prodaji neizgrađenog građevinskog zemljišta u Košljunu u površini od 6090 m2. Ugovor o kupoprodaji zemljišta, kojim će se regulirati međusobna prava i obveze između ugovornih strana, potpisat će se u roku od 15 dana računajući od dana izbora najpovoljnijeg ponuditelja.
Prema Odluci o naknadama članovima Gradskog vijeća i predsjednicima Vijeća mjesnih odbora Grada Paga, predsjednik Gradskog vijeća ima pravo na naknadu u paušalnom mjesečnom iznosu od 750,00 kn. Član Gradskog vijeća Grada Paga za svoj rad u Vijeću ima pravo na naknadu u paušalnom mjesečnom iznosu od 500 kn. Predsjednici Vijeća mjesnih odbora imaju pravo na naknadu u paušalnom mjesečnom iznosu od 660 kn.
Prema odluci, članovi radnih tijela Gradskog vijeća, ne ostvaruju pravo na naknadu za svoj rad u radnom tijelu.
Predsjednik Vijeća mjesnog odbora ostvaruje pravo na naknadu pod uvjetom da sazove i održi sjednicu najmanje jednom u 90 dana, a o svakoj sjednici Mjesnog odbora dužan je obavijestiti Ured Grada Paga najkasnije 10 dana od održane sjednice.
Gradsko vijeće Grada Paga donijelo je Odluku o imenovanju Ljiljane Festini za ravnateljicu Gradske knjižnice Pag. Na pitanje nekolicine vijećnika znači li to da se u Gradskoj knjižnici neće više zapošljavati djelatnika, rečeno je kako će ravnateljica u skladu sa zakonom i potrebama Gradske knjižnice voditi daljnje postupke oko zapošljavanja.
Gradsko vijeće razmatralo je i Odluku o osnivanju postrojbe Civilne zaštite opće namjene Grada Paga prema kojoj se uređuje osnovanje, sastav, veličina i popuna postrojbe Civilne zaštite. Postrojba Civilne zaštite opće namjene Grada Paga osniva se kao potpora za provođenje mjera civilne zaštite, koji su nositelji operativne snage civilne zaštite, koji se u okviru redovne djelatnosti bave civilnom zaštitom. Postrojba Civilne zaštite opće namjene sastoji se od jedne upravljačke skupine s 2 pripadnika i 3 operativne skupine sa po 10 pripadnika. Ukupno će postrojba brojati 32 pripadnika sukladno potrebama koje proizlaze iz procjene rizika od velikih nesreća na području Grada Paga.

Dijana Vuleta/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK