slusaonica01
livestream01

Djelatnici tvrtke Pag II uklonili su palmu na Branimirovoj obali koja je bila najviša u Pagu i koja je odoljela i zimi 2012., najhladnijoj ikada zabilježenoj na otoku.

Naime, Fitopatološka inspekcija Zadar utvrdila je kako je palma zaražena crvenom palminom pipom i zbog toga je se moralo ukloniti kako bi se spriječilo širenje nametnika. Prema naputku Fitopatološke inspekcije, dijelove palme će se spaliti ili zakopati. Uz to, potrebno je provesti preventivnu zaštitu ostalih palmi. Fitopatološka inspekcija poziva građane koji imaju palme u svojim dvorištima da provedu mjere zaštite palmi. Zaštita palmi se provodi kemijskim sredstvom Confidor 200 SL na bazi imadaklopridan i izvodi se prskanjem vrha, zalijevanjem korijena i injektiranjem u deblo.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK